Edda Magnason ut ur Monica Z-bubblan

ANNONS
|

Edda Magnason var i Cannes även förra året, för att göra pr för filmen som handlar om Monica Zetterlunds väg från okänd sångerska till folkkär megakändis. I år, när filmen är klar och har börjat visas för köpare och press, är trycket större.

-Det är en stor skillnad, förra året åkte vi från New York direkt hit också, mitt i inspelningen, det var ganska galet. Nu är vi färdiga med filmen och jag har bottnat i upplevelsen, säger Edda Magnason, som är otroligt lik Monica Zetterlund i filmen och påminner väldigt mycket om henne när hon skrattar även i verkligheten.

Hon har haft fullt upp på filmfestivalen. Bland annat uppträdde hon med några Monica Zetterlund-hits på Svenska Filminstitutets galafest på stranden under måndagen och så har hon träffat press och potentiella köpare av filmen.

Inga Monica Z-turnéer

Efter att ha levt med rollen i drygt två år skymtar nu Edda Magnason målsnöret.

-När inspelningen tog slut lämnade jag bubblan men nu återupplever jag den. Det känns roligt men efter premiären sätter jag punkt för Monica i mitt liv, jag kommer inte att börja turnera runt som henne.

TT Spektra: Vill du fortsätta med skådespeleriet?

-Musiken är min hemmaplan men det här har varit så fantastiskt även om det var hårt jobb, jag var ju med i varenda scen. Så ja, jag skulle vilja utveckla den här sidan mer.

TT Spektra: Monica Z gjorde också båda delarna?

ANNONS
-Ja, precis. Och jag har gått i hennes fotspår kan man säga. Jag kommer också från en liten stad och har drömt om att få sjunga i New York, precis som hon. Nu har jag fått göra det.
"Extremt glamouröst"

I New York spelades några scener in på den klassiska klubben Lenox Lounge i Harlem och det är ett av Edda Magnasons bästa minnen.

-När vi spelade in där och jag stod på scenen och sjön och såg alla stiliga statister i 60-talskläder, det kommer jag aldrig att glömma. Det var extremt glamouröst. Men jag minns också en gång när vi hade jobbat i tio timmar på natten och vi behövde gryningsljuset över broarna. Jag skulle spela in en scen i en taxi och se bubblande glad ut och var så trött att jag sov mellan tagningarna.

TT Spektra: Ser du fram emot att filmen ska få premiär och börja visas?

-Jag har inte tänkt så mycket på det faktiskt. Men det ska bli kul att mamma får se den.

Namn: Edda Karin Magnason Hjärtardottir

Född: 1984

Yrke: Musiker, sångerska och numera även skådespelerska.

Familj: Stor familj med många syskon och pojkvän.

Uppvuxen: På landsbygden i Skåne. Har isländsk pappa.

Bor: Stockholm.

Aktuell: Debuterar som skådespelerska med huvudrollen i "Monica Z- ett lingonris i ett cocktailglas" som får biopremiär 13 september. Hon släpper även sin tredje skiva och ska i höst medverka i en dansföreställning med Skånes dansteater och Malmö Opera, baserad på Sigur Rós låtar.

ANNONS