Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ebbot har hittat sin nya riktning

Han lämnade bandet bakom sig och blev mer produktiv än någonsin. -Jag behövde en nystart och nu har jag verkligen fått en spark i röven, säger Ebbot Lundberg, som släpper ny ep och ger sig ut på Sverigeturné på fredag.

Det är en levnadsglad Ebbot Lundberg som på fredag inleder sin sommarturné i Stockholm. I bagaget har han den nyinspelade ep:n "The Homo Futurus" samt ett gäng andra låtar.

-Jag har blivit en workaholic, jag har aldrig gjort så mycket som jag gjort sen jag slutade i bandet. Jag har verkligen börjat jobba på riktigt, säger Ebbot Lundberg till TT.

Uppskattar friheten

Efter att i närmare 30 år varit aktiv i Union Carbide Productions och The Soundtrack Of Our Lives står Ebbot Lundberg nu på helt egna ben för första gången.

-Det är det naturliga steget vidare. Det är som att man har gått två olika kurser i livet, man har tagit poäng i Union Carbide-kursen och Soundtrack-kursen och nu har jag satt ihop dem till en examen. Och nu får det bli som det blir, intuitionen får styra, säger Ebbot Lundberg, och fortsätter: -Sen är det klart att det låter som båda banden, men det är ju en självklarhet. Det kan inte låta på ett annat sätt. Nu blev den här skivan lite rockig men det hade lika gärna kunnat vara sex ballader.

Han återkommer till friheten, att han nu kan göra musik precis som han vill. Det återspeglas också i hans kompband The Indigo Children, som vara precis hur stort eller litet som helst - beroende på känslan för dagen.

-Jag vill att vi ska kunna vara 30 personer på scenen, eller så är vi fyra eller bara jag. Det ska vara flexibelt och ombytligt och folk ska inte behöva känna sig låsta. Publiken ska aldrig kunna veta på förväg vad som kommer hända på scen, säger Ebbot.

Ställde in i vintras

Redan i vintras, under tiden som Ebbot gjorde folkhemssuccé i TV4:s lördagsunderhållning "Så mycket bättre", kom en nyhet om att Ebbot skulle ut på turné med egna låtar och "Så mycket bättre"-tolkningar. Den turnén ställdes dock in lika snabbt som den annonserades ut.

-Det gick lite fort där, det var någon som ville att det skulle mjölkas medan programmet pågick. Men det var inte min grej. Jag kände att jag inte kunde bygga en turné på programmet, jag behövde ett gäng egna nya låtar först. Och det har jag nu, säger Ebbot Lundberg.

Den här gången är han bättre förberedd - och nu ser han fram emot en lång turnésommar.

-Det här med att avskärma sig och bara ha en spelning per år är inte min grej, jag förstår det verkligen inte. Jag vill hela tiden åka till nya ställen och spela.