Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ebba Lövenskiold: Det var svårt att ta första steget

Reportern Ebba Lövenskiold i New York fick testa the Walk i studion där filmen spelats in. En hisnande upplevelse.

Vad for genom huvudet innan du tog första steget ut på linan?

- Trots att jag visste att jag stod i en studio var det svårt att ta första steget ut på linan. Så verkligt var det. När jag stod däruppe och tittade utöver New York kunde jag nästan känna vinden.

Fick du svindel?

- Jag hade hjärtklappning och fick en rejäl adrenalinkick! Tidigare på dagen hade jag intervjuat huvudrollsinnehavaren Joseph Gordon-Levitt och jag var tvungen att påminna mig om några tips han gav mig för att gå på lina: "Det är ett spel med fokus. Man hittar en fixerad punkt framför sig och tittar bara på den. Sekunden man tappar fokus tappar man balansen." Och då stod jag inte ens på en lina. Haha.

Läs mer: The Walk – inget för den höjdrädda

Hur tror du att filmen kommer att bli mottagen av biopubliken?

- Det är en fascinerande historia om en man som väljer att göra det omöjliga möjligt när han som enda människa i världen går på lina emellan Twin Towers. Filmen berättar något vackert om detta att följa sina drömmar, som jag tror kommer att tala till många. Själva lingångs-sekvensen är både vacker, häpnadsväckande och olidlig. Kombinationen av den stora IMAX skärmen och Zemeckis återhållsamma användning av 3D ger publiken en oerhört intensiv bioupplevelse.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.