Dustin Hoffman på London Filmfestival i oktober, under prmiären av filmen The Meyerowitz stories. Foto: Vianney Le Caer, AP
 
Dustin Hoffman på London Filmfestival i oktober, under prmiären av filmen The Meyerowitz stories. Foto: Vianney Le Caer, AP  

Dustin Hoffman anklagas för sexuella trakasserier

Ska ha tafsat på författaren Anna Graham Hunter, då en 17-årig praktikant, under inspelningen av tv-filmen En handelsresandes död.

ANNONS
|

Flera tidningar, bland dem The Guardian och The Hollywood Reporter, rapporterade på torsdagen om att författaren Anna Graham Hunter i en kolumn anklagar Dustin Hoffman för sexuellatrakasserier och kränkande närmanden.

Det hon beskriver ska ha ägt rum1985, under inspelningen av tv-filmen En handelsresandes död, då Anna Graham Hunter varen 17-årig praktikant.

Dustin Hoffman, i dag 80 år, skall då ha flörtat öppet med henne,tagit på henne och kommit med oanständiga förslag. Vid ett tillfälle då hon kom med filmstjärnansfrukost skallhans ordval ha varit så grovt att den 17-åriga Anna Graham Hunter sprang till badrummet och grät. Tafsandet skall enligt henne ha fortsatt under filminspelningen trots att hon slagit undan skådespelarens händer och sagt åt honom att sluta. En överordnad på arbetsplatsen ska ha gett henne rådet att "ge avkall på sina principer" för filminspelningens bästa.

ANNONS

Anna Graham Hunter, i dag 49 år, ser det som att händelsen passar in i ett större mönster av vadkvinnor i Hollywood och på andra håll, får utstå.Hoffman har bemött artikeln med en skriftlig ursäkt, enligtThe Guardian.

"Jag har den högsta respekt för kvinnor, och känner mig förfärad över att jag kan ha gjort något som försatt henne i en obekväm situation. Jag är verkligen ledsen, och jag tycker inte att det här återspeglar den personen som jag är."

ANNONS