Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Dropkick Murphys gillar framgången

Ken Casey
Ken Casey, basist och sångare i Dropkick Murphys som spelar punk med irländska inslag på Trädgår'n i kväll.


Ni firar tio år i år - blev karriären som du förväntade dig?
- Den överträffade alla förväntningar! Vi började repa för att det var kul, gick från det till att spela för våra vänner, sedan för fans, sedan utanför Boston, vi kunde sluta våra jobb och turnera och nu får vi se världen och kan till och med tjäna pengar på det.
Hur tror du att nästa tio år blir?
- När musikbranschen ser ut som den gör vet man aldrig när kidsen bestämmer sig för vad de inte gillar. Men vi har lojala fans, och jag tror att ju längre och säkrare ens väg mot toppen är, desto långsammare blir också vägen ner.
Ni kommer från Boston, och har tagit fasta på stadens irländska arv i musiken. Varför?
- Det var något vi växte upp med, något jag hörde tidigare än rock och pop. När vi var tonåringar valde vi punk och hardcore, och senare blev det en blandning. Att det blivit mer folkmusik med åren beror mycket på att vi var tvungna att bli duktigare musiker för att kunna utforska det ordentligt.
Är ni intresserade av folkmusik från andra länder?
- Jag kan inte säga att jag söker upp det, men jag vill gärna höra hur den låter. Men jag måste erkänna att när jag säger att irländsk musik var en inspiration så betyder det inte att jag gillade den när jag var tio. Den behövde lång tid på sig för att växa ... Det är större chans att vi har koll på punk från andra länder, vi har mött många band på vägarna.
Konserten i kväll är utsåld, men gitarristen James Lynch har förlorat en familjemedlem och rest hem till USA. Hur påverkar det er och turnén?
- Vi är skakade förstås, det var hans mormor men de stod varandra nära. Men familjen kommer alltid först. En av fördelarna med att vara ett sjumannaband är att vi kan fixa det, byta instrument även om det blir lite kaotiskt eller låna in en roadie eller gitarristen från förbandet The Accidents. Som tur är, är det bara fyra spelningar kvar.

BELLA STENBERG
031-62 40 00 [email protected]

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.