Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jacob Criborn och Leonard Scheja formar om Nause. Arkivbild.

Dj-duon Nause byter skepnad

Leonard Scheja lämnar scenen för studion. I fortsättningen kommer dj-kollegan Jacob Criborn att möta publiken ensam.

I tio år har barndomsvännerna Leonard Scheja och Jacob Criborn delat på scenen och mixerbordet. Men nu står Nause inför förändring. Vännernas ambitioner ser olika ut och de har därför bestämt sig för att dela upp ansvaret.

- Det har sina naturliga skäl. Jag gillar mer att resa, turnera, vara i studion och att göra promotion och allt som det innefattar att vara artist i dag. Medan Leo känner att han vill ägna mer tid åt att fokusera i studion, säger Jacob Criborn.

Någon större skillnad för fansen tror han inte att det blir. Även om Leonard Scheja inte följer med upp på scenen kommer han att fortsätta att jobba enbart med Nause. Den största utmaningen för Jacob Criborn blir dock att på egen hand fylla EDM-världens stora scener.

- Något jag verkligen känner för är att komma med en stor show och ge tillbaka något. Det är många som tror att en dj bara kommer ut med ett usb-minne. Min tanke är att få in känslan av ett liveband. Mina bandmedlemmar kommer vara med på separata led-skärmar. Jag vill att produktionen ska kännas live, säger han.

Släpper låt med Miss Li

- Jag har alltid känt, när jag själv går på konsert, att det är tråkigt att se en liten silhuett bakom en 20 meter hög led-skärm och pyroteknik. Det har blivit lite vardag för publiken och det måste vara atombomber för att man ska få en wow-faktor, säger Jacob Criborn.

Närmast kommer "nya" Nause att ge ut singeln "Aqualung" den 19 januari. En låt som Miss Li släppte förra året men som Nause nu har gjort sin version av.

- Det finns en otrolig känsla i hennes röst. Verserna är ganska mörka och sorgsna och i refrängen är det glada pianoackord, det var det vi föll för. En härlig kontrast som vi kände var riktigt ball, säger Jacob Criborn.

TT: Det är väl också tioårsjubileum för Nause i år?

- Du, det har jag faktiskt ingen aning om. Det kanske det är. Jag har faktiskt aldrig tänkt på hur många år vi varit aktiva. Jag tänker mest framåt och gör det jag tycker är kul för stunden.

TT: Det finns alltså inget svar på frågan hur det ska firas?

- Nej, exakt. Vi kommer nog inte att fira det för vi vill hålla på i 100 år till. Klart det är viktigt att titta tillbaka någon gång ibland men man får inte fastna för mycket i det. Vi har så otroligt mycket kvar att ge och det känns fortfarande som att man är ny i branschen.

- Men man kanske får gå och ta en öl eller någonting då.