Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Star wars" tar en paus efter att "The rise of Skywalker" har premiär i december, enligt Disney. Arkivbild.

Disney: "Star wars" tar en paus

"Star wars"-filmerna kommer att ta en paus efter att "The rise of Skywalker" släpps på bio i december, säger Disney-chefen Bob Iger till Bloomberg.

- Vi kommer att ta en paus en tid och ladda batterierna. Skywalker-sagan tar slut med den nionde filmen. Det kommer fler "Star wars"-filmer, men först efter ett avbrott, säger Bob Iger.

Uttalandet kom i samband med släppet av den första trailern för "Star wars episod IX", en film som kommer att avsluta den Skywalker-saga som inleddes med "A new hope" 1977.

Beslutet att ta en paus kommer efter att Disney fått kritik för att ha pumpat ut för många "Star wars"-filmer de senaste åren.

Fjolårets "Solo: A star wars story" – ett sidospår som inte hör till den officiella sagan – blev långt ifrån den publiksuccé som Disney hoppats på, vilket analytiker menar beror på att på att efterfrågan tillfälligt mättats.

Två nya filmserier i "Star wars"-universumet har emellertid redan utannonserats. En från "Game of thrones"-skaparna David Benioff och D.B. Weiss, och en från Rian Johnson, som regisserade "The last jedi". Men enligt Disney lär det alltså dröja en tid innan dessa ser dagens ljus.