Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gruppen Dolly Style tävlar med bidraget "Habibi" i Melodifestivalens tredje deltävling. Arkivbild.

Disco och jojk i Leksand

Intensiv pastellpop, jojk och Martin Stenmarck som är Martin Stenmarck – nu är det dags för Melodifestivalens tredje deltävling. Så här låter alla bidrag.

Först ut i den tredje deltävlingen är Lovers of Valdaro som tog sig till Melodifestivalen tack vare talangtävlingen "P4 Nästa". Duon har dock statistiken mot sig – hittills har ingen av dem som tagit sig till musiktävlingen via "P4 Nästa" nått någon topplacering. Duon levererar en annorlunda och lite skruvad synthinspirerad poplåt.

Den pastellfärgade trion Dolly Style är tillbaka i tävlingen – eller konceptet Dolly Style i alla fall. Sedan gruppen bildades 2014 har de tre karaktärerna Holly, Polly och Molly bytts ut, musikaliskt är de däremot samma. Deras färgglada yttre speglar låten – glad och gnistrande popmusik med stor potential att bli veckans hit på förskolor runt om i landet.

En av deltävlingens mest rutinerade i Melodifestivalen-sammanhang är Martin Stenmarck – som vann med låten “Las Vegas” 2005. Sedan dess har han hunnit vara med två gånger till, utan att nå samma framgång. "Andas in och andas ut, låt tankarna försvinna" sjunger han skört i bidraget "Låt skiten brinna". Tidigare Martin Stenmarck-fans lär känna igen sig i den här "Sjumilakliv"-liknande låten.

En tredjedel Alcazar

Alcazar har lagt ner – men Lina Hedlund fortsätter föra discon vidare. Efter flera framträdanden med gruppen tävlar hon nu som soloartist igen. Peppig discolåt av det snabbare slaget – om man blundar och lutar sig bakåt är det inte helt svårt att föreställa sig att Alcazar helt enkelt har ångrat sig och återförenats.

En annan person som kör solo efter att tidigare ha tillhört ett band är Omar Rudberg, tidigare kallad FO&O-Omar. “Om om och om igen” heter låten, där han slänger sig med både svenska och spanska med en karibisk- och latininfluerad melodi. Förra året var det Mendez – nu är det alltså Omar som tar mig sig en gnutta "Despacito" in i Melodifestivalen.

Ge inte upp-sång

Rebecka Karlsson debuterar som Melodifestivalartist, och står för veckans “tidigare ‘Idol’-deltagare testar lyckan i SVT”-bidrag. Går hon vidare till final möter hon Liamoo, som besegrade henne i "Idol"-finalen 2016. Hennes låt "Who I am" handlar om att inte ge upp, och det sjunger hon om med ett modernt popsound i bakgrunden.

Sist ut är Jon Henrik Fjällgren. Melodifestivalveteranen som har fallit på mållinjen flest gånger av veckans tävlande, med både en andra- och tredjeplats på sitt cv. Nu tar han med lyssnarna på en naturromantisk resa med bidraget "Norrsken", där jojken blandas ut med snälla melodislingor.