Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Det händer med Gunvaldserien

Filip och Fredriks produktionsbolag Nexiko ville göra en tv-serie om Gunvald Larsson, men får nej.

Det blir ingen uppföljare till den populära rollfiguren Gunvald Larsson, skriver Aftonbladet.

Filip och Fredriks produktionsbolag Nexiko ville göra en tv-serie med fokus på Gunvalds bakgrund och trasiga inre, men får inte rättigheterna som krävs. 

Persbrandts paradroll

Det är produktionsbolaget Filmlance som äger filmrättigheterna till Maj Sjöwall och Per Wahlöös deckare om polisen Martin Beck och hans partner Gunvald Larsson.

I de senaste filmerna har Gunvald porträtterats av Mikael Persbrandt, vid sidan av Peter Haber som Martin Beck. Persbrandts tolkning av rollen har gjort Gunvald mycket populär bland tittare.

I den senaste filmen, med titeln Gunvald, dog rollfiguren. Detta eftersom Mikael Persbrandt ville satsa på sin internationella karriär.

"Det funkade inte"

Projektledare för Gunvaldserien på Nexiko, bolagets grundare Lars Beckung, berättar för Aftonbladet att serien är helt nedlagd.

– Jag kan inte gå in på de exakta detaljerna. Det funkade inte med rättigheterna. Det är en komplex kedja av rättigheter där alla parter behöver tycka att det här är en bra idé. Vi har inte tillräckligt med rättigheter för att göra en ”Gunvald”-serie, så från vårt håll är det nedlagt.