Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/20

Det hände sedan med Prison Break-stjärnorna

Torsdag den 6 april gör tv-serien Prison Break comeback i svensk tv. Då visas första avsnittet av den senkomna fortsättningen i TV3. De första omgångarna av serien var en jättesuccé i tablålagd tv och serien var under flera år tv-världens mest nedladdade.

Nu är det dags för comeback. Föga förvånande är Michael, som alla trodde var död, fortfarande i livet men inte desto mindre inspärrad i ännu ett fängelse. Den här gången i Marocko. 

Hans "änka" Sara och bror Lincoln sätter naturligtvis igång med en lika avancerad som riskfyllt fritagning.

Skådespelarna i serien är glada att vara tillbaka i sina gamla roller. Men vad har de gjort under alla år som Prison Break hade time out? Jo, detta:

Wentworth Miller, har både brittiskt och amerikanskt medborgarskap, och spelar Michael Scofield i Prison Break. När serien tog en lång paus har han ägnat mer tid åt manusskrivande än åt skådespelande. 2013 kom Miller ut som homosexuell i samband med att han vägrade besöka en filmfestival i Ryssland på grund av landets syn på homosexualitet.

Wentworth Miller berättade då att han ända sedan ungdomen brottats med frågan om han skulle vara öppen kring sin sexualitet eller inte. Han har lidit av återkommande depressioner och har berättat om sina självmordstankar. Under en period 2010 gick Miller upp kraftigt i vikt, något han hånades för på olika sociala medier. Han har senare förklarat viktuppgången med att han åt mycket för att dämpa sin ångest.

 

 

 

Dominic Purcell, australiensaren som bestämde sig för att blir skådis efter att ha sett krigsfilmen Plutonen, spelar Lincoln Burrows i Prison Break. Efter Prison Break har han varit flitig i olika film- och tv-roller men utan att få något större genomslag.  

Privatlivet har varit lite trassligt med ett av och på-förhållanden med skådespelerskan AnnaLynne McCord, mest känd för sin roll som Eden Lord i TV-serien Nip/Tuck. Dominic Purcell har under en period varit sjuk i hudcancer och under inspelningarna av den nya omgången av Prison Break råkade han ut för en olycka då ett järnrör träffade honom i huvudet varpå han tvingades lämna inspelningsplatsen i ambulanshelikopter.

Sarah Wayne Callies spelar Dr Sara Tancredi, Michaels flickvän, i Prison Preak. Efter det fick hon en av de bärande rollerna under de tre första säsongerna av Walking dead. Hon har levt ett liv utan uppenbara skandaler och är sedan länge gift med Josh Winterhalt. Paret har två barn.

Amaury Nolasco, som spelar Sucre i Prison Break, har bland annat dykt upp lite hastigt i tv-serien Justified och andra mindre framgångsrika produktioner. Han medverkade även i actionfilmen A good day to die hard 2013. Privat har han ägnat sig en del åt välgörenhetstävlingar i golf.

Robert Knepper spelar ytterst obehagliga ärkeskurken T-Bag i Prison Break. Sedan dess har han varit tämligen fast förankrad i skurk-facket och haft mindre roller i flera storfilmer som Hunger games och Jack Reacher. Han syns också i den pågående säsongen av Homeland och finns med i rollistan till den nya omgången av Twin Peaks.