Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det finns verkligen bara en Carola

FAVORITEN STOD PALL och Melodifestivalen höll sig till det manus som fanns. Det blir Carola som tävlar för Sverige i Aten.
Och Carolas seger skulle ju vara ren formalia. Så var det sagt ända sedan det blev klart att hon skulle vara med i Melodifestivalen och så lät det till och med när vi kom till Stockholm i torsdags. Även om det egentligen började gå sprickor i den perfekta fasaden redan på efterfesten i Göteborg.
Carola rusade runt och skydde frågor om sin syn på homosexuella och det var tydligt att det fanns något jagat i stjärnans blick. Och timme för timme var det som om någonting kom ikapp Carola. Det tisslades och tasslades, skevs och skvallrades. Carola själv har varit febrig och inte kunnat repetera ordentligt. Hon fick till och med talförbud under dygnet innan tävlingen.
Men det är förstås oklart om det hade med röstproblem att göra eller om det var ett sätt att komma undan alla besvärliga frågor om homosexualitet.
Så sent i fredags kväll, efter genrepet, pratade vi oss samman om att ändra GP:s tippning. BWO såg helt enkelt starkast ut och publiken älskade dem. Carola var halvvägs nere på knä. När sedan sändningen väl var igång tog BWO den första jurytolvan och när grupperna var klara så var det plötsligt Andreas Johnson som ledde. Carola trea.
Men ändå. När klockan var fem i tio föll konfettin från Globens tak och ner över en förlöst, lättad och lycklig Carola som tryckte hesheten ur stämbanden och firade sin triumf. Tittarna hade sagt sitt och de valde bort både Andreas och BWO och lyfte upp Carola högst upp på pallen.
Så det finns uppenbarligen något mycket speciellt mellan Carola och det svenska folket. Trots, eller kanske tack vare, alla triumfer, nederlag, löpsedlar, obetalda dagisavgifter, primalskriks-skandaler, Runar-rådjur och ständiga rykten om ett närmast diktatoriskt sätt att styra och ställa med sin omgivning så älskar vi henne. För att hon är så väldigt Carola och för att ingen annan är ens i närheten. Carola kommer bara i en enda modell.
SEDAN HAR CAROLA knappast samma status ute i Europa. Men å andra sidan har hon säkert varenda millimeter fram till en seger även i Aten planerad, kartlagd och klar.
Hon är ju Carola.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.