Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Det blir nya kraven efter Oscars-skandalen

Under årets Oscarsgala inträffade en av de största skandalerna i galans historia. Filmen "La La Land" presenterades felaktigt som vinnare i kategorin bästa film och ansvaret låg hos revisionsfirman PWC, som ansvarade för vinnarkuvertet. Nu införs hårdare regler för de ansvariga backstage.

Oscarsakademien ser över sina rutiner för att se till att årets stora skandal inte upprepas igen. Revisionsfirman PWC, som har ansvarat för vinnarkuverten i 83 års tid, kommer att få fortsatt förtroende, skriver The Guardian

Det är däremot känt sedan tidigare att de två anställda som orsakade årets stora haveri, när fel film utropades till vinnare, aldrig mer kommer jobba med prisutdelningen igen. 

LÄS OCKSÅ: Revisorer fick sparken efter Oscars-fiaskot

Från och med nästa år kommer en tredje PWC-anställd som känner till vinnarna i förväg att finnas på plats i kontrollrummet för att kunna ingripa om någonting går fel.

Var uppslukad av telefonen

En av de två PWC-revisorerna som ansvarade för årets vinnarkuvert fångades på bild uppslukad av sin mobiltelefon, sekunderna innan han gav prisutdelaren Warren Beatty fel kuvert. Det visade sig att den ansvariga PWC-revisorn skickade en tweet i det fotograferade ögonblicket, med vinnarkuvertet under armen.

Nu har Oscarsakademien gått ut med att nya regler kommer förbjuda revisorerna att använda sina mobiltelefoner backstage under Oscarsgalan. 

Informationen har gått ut via e-post med riktlinjer för hur liknande misstag ska undvikas i framtiden.

Får förnyat förtroende

PWC har haft ansvar för att säkerställa att prisutdelningen under Oscarsgalan går rätt till under 83 års tid. 

LÄS OCKSÅ: Oscarsmiss guld för talkshowvärdarna

Efter att den senaste skandalen utretts stod det klart att revisionsfirman får förnyat förtroende även nästa år.

En ytterligare åtgärd som har presenterats är att kategorin på vinnarkuverten kommer att få en tydligare märkning.