Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Therese Aronsson.

Designmarknad med musik

Tillsammans med Mattias Rask arrangerar du den sjunde upplagan av designmarknaden À la London på Pustervik på lördag mellan klockan 11 och 17. Inträdet är gratis.

Vad är nytt för den här gången?

- Vi är större än förut. Den här gången är det 60 designers som står och säljer och vi maxar verkligen utrymmet på Pustervik. Vi har också vävt in musik på marknaden på ett annat sätt. Bland annat blir det levande 20-talsjazz i foajén och DJ:s inne på marknaden. Precis som förra gången kan man också designa och skapa sina egna prylar i vår Creative corner, som är ett samarbete med studieförbundet Bilda.

Vad kan man hitta på marknaden i år?

– I princip allt. Cool konst, kläder, smycken, inredning, brickor, lampor, barnsaker, accessoarer och mycket mer. Ett Fia med knuff-bord är bara ett kul exempel.

Hur tänker ni när ni väljer ut designers till marknaden?

– Vi försöker alltid att ha en bra mix både under den pågående marknaden och från gång till gång. 45 av våra 60 utställare är helt nya för den här gången, vilket känns väldigt kul. De flesta av marknadens designers är oetablerade namn från Göteborg. Det är bra att ge fler möjligheten att visa upp sina kreationer.

Växer ni ur Pustervik snart?

– Nej, det tror jag inte. Vi gillar Pustervik. Det är en väldigt bra marknadslokal eftersom det finns flera rum som man kan mingla runt i. Man kan fika, prata med försäljare eller bara kika runt som man vill.

Hur ser framtiden ut för À la London?

– Jag vill bo i en stad som har en grym designmarknad, så vi kommer bara att fortsätta. Vi kanske inte kan ha marknad varje vecka som i London, men lite då och då i alla fall. Det är ett väldigt roligt sätt att hitta unika prylar och få egna idéer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.