Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Det var något slags upphöjd verklighet hela vägen. Det var inte riktigt verkligt", säger Josefin Johansson, som vann "På spåret" tillsammans med Johar Bendjelloul. Pressbild.

De vann På spåret: "Panik"

Josefin Johansson och Johar Benjdelloul är årets På spåret-mästare. I finalen tog de en övertygande seger mot Amie Bramme och Gunnar Bolin.

Två debutantlag ställdes mot varandra i finalen av den 28:e På spåret-säsongen. Radiokollegorna Amie Bramme och Gunnar Bolin gjorde upp om segern med journalisten Johar Bendjelloul och komikern, journalisten och artisten Josefin Johansson.

Och det blev till slut en ordentlig seger för det sistnämnda laget, som vann med 29–17.

- Vi tog det ganska lugnt. Vi stressade inte upp varandra, det är ju när man är stressad som hjärnan blir dum i huvudet, säger Josefin Johansson.

TT: När förstod ni att ni skulle vinna?

- Johar sa till mig någon gång att "Josefin, jag tror att vi har vunnit På spåret. Då sa jag att "vi får inte säga så än, vi får inte säga så". Men sedan, i sista låten måste det ha varit, så var det så här "fan, vad gött".

"Något slags förtvivlan"

I övrigt kommer Josefin Johansson inte ihåg särskilt mycket av vare sig finalen eller säsongen i stort.

- Jag minns väldigt lite. Varje avsnitt jag har tittat på har varit en upplevelse. Stora delar av programmet har jag förträngt i någon form av panik, bara jag hör signaturen så kastas jag tillbaka till något slags förtvivlan, säger hon.

Ändå tänker vinnarlaget ställa upp i På spåret igen om de får frågan.

- Men då blir det ett helt annat läge, då har man krav på sig och då kommer jag att bli nervös av den anledningen, säger Josefin Johansson.

"Första klass-förbannelse"

Även Amie Bramme och Gunnar Bolin kan tänka sig att ställa upp igen. De tror att de förlorade finalen på grund av att de fick en dålig start.

- Jag tror att känslan spelar in jättemycket, rent psykologiskt. Vi började blockera oss själva, säger Amie Bramme.

- Sedan vann vi aldrig i första klass. Vi trivdes bättre i dressinen, den var så mysig. Vi hade en första klass-förbannelse, säger hon och skrattar.