Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

OS-, VM- och EM-mästaren Carolina Klüft tävlar i "Mästarnas mästare" nästa år. Arkivbild.

De tävlar i "Mästarnas mästare" 2019

Carolina Klüft, Henke Larsson, Kim Martin, Tommy Salo och Anders Södergren är klara för "Mästarnas mästare". Inspelningarna av den elfte säsongen av SVT-succén inleds i Grekland nästa vecka och programmen kommer att sändas till våren.

En ny säsong av SVT-programmet "Mästarnas mästare" innebär tio nya sportprofiler som ska möta varandra i olika slags grenar. Nu är det klart vilka som medverkar i den kommande säsongen.

Klüft medverkar

Förutom mångkamparen Carolina Klüft, fotbollsspelaren Henke Larsson, hockeymålvakterna Kim Martin och Tommy Salo samt längskidhjälten Anders Södergren kommer också boxaren/simmaren Mikaela Laurén, fridykaren Annelie Pompe, orienteraren Marita Skogum och handbollsspelaren Staffan Olsson att delta.

- Jag har fått frågan flera gånger, men jag har varit lite färdig med att tävla efter att jag slutade med friidrott. Men nu har det gått några år, jag har fått lite distans, så jag kände att det kan vara kul, säger Carolina Klüft i SVT:s "Morgonstudion".

Staffan Olsson berättar även han i "Morgonstudion" att han fått frågan ett par gånger tidigare. På frågan om vem som han ser som största hot svarar han:

- Det finns nog ganska många där som är kapabla att slå mig i vissa saker. Jag får väl ändå känna att Carro är den som känns farligast, rent spontant.

Äldste deltagaren hittills

Dessutom medverkar stavhopparen Kjell Isaksson, född 1948 – han är den äldste deltagaren i "Mästarnas mästare" hittills.

"Som alltid tycker vi att det är viktigt att ha en stor spridning på deltagarnas ålder, idrott och bakgrund. Och det tycker jag att vi verkligen har lyckats med i år", säger Anders Wistbacka, projektledare för "Mästarnas mästare", i ett pressmeddelande.

Programmet, som spelas in i Grekland, har sänts sedan 2009. Bland tidigare vinnare finns sportprofiler som Ingemar Stenmark, Magdalena Forsberg, Peter Forsberg och Thomas Ravelli.

Den elfte säsongen av "Mästarnas mästare" får premiär i SVT i början av nästa år. Programledare blir som vanligt Micke Leijnegard.