Robert De Niro fick stående ovationer för sina ord om Trump.
Robert De Niro fick stående ovationer för sina ord om Trump.

De Niro stal showen på Tonygalan

Både "Harry Potter och det fördömda barnet" och Bruce Springsteen prisades på teaterns svar på Oscarsgalan i New York. Men mest applåder och eftersnack fick Robert De Niro för några väl valda ord om Donald Trump.

ANNONS
|

Den 74-årige skådespelaren var inbjuden för att presentera ett nummer med Broadway-aktuelle Bruce Springsteen, men passade på att ge en känga åt presidenten innan dess.

- Jag kommer bara att säga en sak – fuck Trump (fan ta Trump), sade han och viftade med sina knutna nävar i luften.

Påhejad av publiken, som ställde sig i en stående ovation, upprepade han orden innan det var dags för att introducera Springsteen.

ANNONS

Tv-kanalen CBS, som direktsände galan med några sekunders fördröjning, hann maskera svordomen med pipljud.

Harry Potter bäst

De Niro brukar inte skräda orden om presidenten. Tidigare har han bland annat kallat honom "fullständigt galen" och "idiot" och sagt att han skulle vilja slå honom i ansiktet.

"The Boss", har just nu föreställningen "Springsteen on Broadway", men priset han fick – utdelat av musikerkollegan Billy Joel – var inte specifikt för den utan kallas bara Special Tony Award.

Pjäsen "Harry Potter och det fördömda barnet", en slags fortsättning på JK Rowlings romansvit, har fått strålande recensioner och infriade favoritskapet i den prestigefyllda klassen "bästa pjäs". Manuset är även utgivet i bokform, men om det kommer en film är ännu inte klart.

Dyrast i Broadway-historien

New York-uppsättningen av "Harry Potter and the cursed child", som den heter på engelska, är med en prislapp på 69 miljoner dollar (600 miljoner kronor) den dyraste i Broadways historia.

Andrew Garfield blev bästa huvudrollsskådespelare för pjäsen "Angels in America", ett aids-drama som satt rekord i antal Tony-nomineringar, elva stycken. Bästa huvudrollsskådespelerska i en pjäs blev Glenda Jackson i "Three tall women".

Musikallegendaren Andrew Lloyd Webber hedrades med ett specialpris för sin långa och framgångsrika karriär.

TT-AFP

ANNONS