Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz programleder årets "Musikhjälpen". Pressbild.

De leder årets "Musikhjälpen"

Det blir Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz som i december kliver in i glasburen för att programleda årets upplaga av "Musikhjälpen".

Det är sedan tidigare känt att årets "Musikhjälpen" sänds från Lund och att temat blir "Alla har rätt att funka olika".

Nu avslöjas även vilka tre programledare som håller i taktpinnen under programmets 144 timmar i direktsändning – nämligen artisten Daniel Adams-Ray, P3-profilen Farah Abadi och skådespelaren William Spetz.

Alla tre är bekanta ansikten i "Musikhjälpen"-sammanhang. Både Daniel Adams-Ray och William Spetz har tidigare år verkat som resande reportrar – och Farah Abadi programledde fjolårets upplaga av insamlingsprogrammet.

"Längtar varje år"

- Jag känner mig peppad. Det här är ett evenemang som påverkar och engagerar hela Sverige och det tycker jag är unikt, säger Farah Abadi.

William Spetz längtar efter att bli inlåst i glasburen på Stortorget.

- Det är bara mys och ära att få vara med, det här är något jag redan längtar till varje år. Det här är en vecka då vi alla samlas för att lära oss och engagera oss för något som är viktigt och engagerar oss, säger William Spetz.

- Samtidigt är det säkert jättepåfrestande, men "Musikhjälpen" handlar inte om oss, det är årets tema som är det viktigaste.

Tioårsjubileum

Att kämpa för funktionsnedsatta människors rättigheter i fattiga delar av världen är något som ligger Daniel Adams-Ray varmt om hjärtat, säger han.

- Det kommer bli helt fantastiskt att ta del av alla människors engagemang och ta del av den här goda spiralen som uppstår.

Sedan 2008 har "Musikhjälpen" årligen uppmärksammat och samlat in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Förra året lyckades programmet få in över 74 miljoner kronor till kampen mot barnsexhandel.

I år direktsänds insamlingen i P3 och SVT Play från den 10 till 16 december.