Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Privat/Fredrik Nystedt/Rockfoto.nu

De lämnade Bossens konsert på grund av ljudet

Michael Klein och Anette Bramstång från Lindome var inte nöjda med ljudet på Bruce Springsteens konsert - så de gick hem: "Ljudet studsade på något konstigt sätt så det gick inte att höra vad de sjöng".

Under måndagskvällen gjorde Bruce Springsteen sin andra av tre Ullevi-konserter i sommar.

Trots en liten förkylning och regn bjöd Bossen på en rejäl show. Men alla var inte nöjda. Exempelvis Michael Klein och Anette Bramstång från Lindome.

- Ljudet studsade på något konstigt sätt så det gick inte att höra när de sjöng. Jag tyckte synd om Bruce, säger Michael Klein.

De var så missnöjda att de lämnade konserten.

- Vi var inte ensamma om att lämna Ullevi i förtid. Jag talade med en av värdarna och hon sa att många lämnat konserten före oss, likna besvikna på ljudet, säger Michael Klein och fortsätter:

- Jag tycker synd om Bruce som annars sjunger så fantastiskt.

Men Kristofer Åkesson på arrangören Live Nation delar inte deras bild.

- Det är klart att det är jättetråkigt att höra om någon har haft en dålig upplevelse. Men vi har inte fått några klagomål direkt. Det är så att bandets ljudpersonal jobbar konstant under hela konserten för att få ett så bra ljud som möjligt på hela arenan, säger Kristofer Åkesson.

Det har ju klagats tidigare på ljudet under sommarens Ullevi-konserter, både på Håkan Hellström och Iron Maiden. Har det något med själva arenan att göra?

- Nej, absolut inte. Ullevi är Ullevi och vi har gjort konserter under alla år med samma uppställning av ljud som är brukligt. Så det skulle jag inte säga. Det har skrivits en del om det, men när det kommer till antal klagomål är det väldigt få. Men på en så pass stor konsert så kan det såklart under konserten variera från en sektion till en annan beroende på väder och vind. Men generellt sätt har folk på sommarens konserter varit jättenöjda.