Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fricky är nominerad till årets artist och årets hiphop/r'n'b.

De kan vinna pris på P3 Guld: "Sjukt"

Hov1 toppar nomineringslistan för P3 Guld och tio artister har chans att kamma hem dubbla priser. En av dem är "Så mycket bättre"-aktuella Linnea Henriksson.

Linnea Henriksson är nominerad för årets pop tillsammans med Felix Sandman, Grant, Hanna Järver och Molly Sanden för albumet "Linnea Henriksson" som hon släppte i slutet av förra året. Dessutom har hon vinstchans i kategorin guldmicken för sina insatser på livescenen – den nominering hon är mest stolt över.

- För mig handlar det mycket om att ta hand om sin publik, verkligen förstå att låtar ska kännas mer när det är live. Jag gör så själv när jag lyssnar på musik, jag bygger en relation till låtarna när jag lyssnar på egen hand, men på konsert ska det kännas gånger 1 000 minst.

Konkurrensen är tuff i år och många förtjänar priserna, tycker Henriksson. Hon går in med inställningen "heja den som vinner".

- Jag tycker att det är roligt att vara verksam som artist nu, mycket av musiken som släpps är jättebra. Jag gör en remix på en låt nu som jag har gjort med bland annat Molly Sanden och Imenella som jag tycker är så bra, och jag har sett båda live och får verkligen en euforikänsla av att lyssna på dem, säger hon.

"Kunde inte fatta"

Låten hon syftar på är hennes "Så mycket bättre"-tolkning "Småtjejer" av rapparen Stors låt "Svartskallar".

En annan artist som har blivit tvåfaldigt nominerad inför galan är Fricky, som slog igenom i år med ep:n "Aqua aura". Han har chansen att kamma hem både årets artist och årets hiphop/r'n'b.

- I dag tänkte jag att fan vad konstigt och sjukt, jag kunde inte fatta det. Men ser man tillbaka på året och jämför det med andra år fattar jag, det har ju gått bra, säger han.

"Hälsotrend"

TT: Vilken nominering är du mest stolt över?

- Det är ganska coolt att en hiphopartist är nominerad till årets artist. Det är en genre som har varit lagd åt sidan tidigare, nu börjar den gränsen suddas ut.

När han ser tillbaka på musikåret 2018 märker han även av en hälsotrend bland artisterna.

- Det finns så mycket press och stress på oss artister, men jag upplever att många jag har träffat har en helt annan agenda – att fortsätta tycka om och göra musik under en lång tid. Jag tror att det kanske är en effekt av att Avicii dog, många har drabbats hårt av det, säger Fricky.

P3 Guld 2019 äger rum lördag 19 januari och direktsänds i P3, SVT1 och SVT Play kl. 21.00