Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linette och Lisa, båda 18 år och från Stockholm, började köa vid lunchtid för att få bra platser till konserten med Beyoncé på Friends arena på tisdagskvällen.

De har köat hela dagen – för Beyoncé

I kväll väntas superstjärnan Beyoncé inta scenen i Friends arena i Stockholm. För många av hennes mest hängivna fans i Sverige började väntan på världsartisten redan i morse.

- Vi har suttit här. Det har varit bra väder. Vi är jättetaggade, så det är värt det, säger 19-åriga Elin från Stockholm.

Hon får instämmande nickar från sina kompisar, som hon har köat tillsammans med utanför Friends arena sedan klockan åtta i morse.

Luften är varm, näst intill kvav, och solen gassar över de långa köerna. En del sitter ner på asfalten, andra dansar glatt till tonerna av Beyoncélåtar som spelas från någons mobiltelefon.

- Vi har tyckt om Beyoncé sedan elva år tillbaka. Hon är en feministisk ikon och min största inspiration till allt. Hon använder sin makt på bästa sätt, säger Elins kompis, som vill vara anonym.

Väntat sedan april

Vännerna fick tag i sina biljetter i april och har sedan dess sett fram emot den här dagen.

- Jag ser fram emot låten "Runnin'" från den nya skivan, säger Elin.

Längre bak i kön står de 18-åriga kompisarna Lisa och Linette från Stockholm. De började köa strax efter lunchtid.

- Vi har biljetter som gör att vi får komma in tidigt och kan få en bättre plats i "golden circle", säger Lisa.

- Man vill stå så nära scenen som möjligt. Men så länge man får vara i samma rum som Beyoncé är det bra, tillägger hon med ett skratt.

"Det känns som en ära"

Tiden i kön har tjejerna mest fördrivit genom att prata om Beyoncé. Det är andra gången som Lisa ser världsstjärnan och hennes förväntningar inför kvällen är skyhöga.

- Jag vet att det kommer att bli fantastiskt. Det är otroligt, det är inte bara ett uppträdande – det är en show, säger Lisa och tillägger:

- Hon använder sin röst till att adressera olika problem, till exempel kvinnors rättigheter och "black lives matter".

Lisa berättar att hon inte kommer att förstå att hon faktiskt är på plats och ska se Beyoncé förrän hon står i publiken.

- Man kommer inte ens att fatta att man är där då. Det känns som en ära att vara där, säger hon och ler stort.