Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

De fick första biljetterna till Ed Sheeran

"Det var värt väntan."

Biljettsläppet till Ed Sheerans konsert på Ullevi nästa sommar verkar ha gått ovanligt smidigt. Åtminstone om man valde att köpa biljetterna fysiskt hos återförsäljare. Uppskattningsvis stod dryga 50 tappra fans utan Ullevis biljettkassa och väntade på att klockan skulle slå 11. Malin Lundgren och Adina Landgren, 16, var första på plats redan klockan 5.30 imorse. De var de två första som gick därifrån med biljetter i handen.

– Det var värt väntan. Vi har lyssnat på honom i några år men har aldrig sett honom live, säger 16-åringarna.

Stor i Sverige

De som förväntade sig att kön skulle ringla sig lång runt Ullevi fick nog en smärre chock. Klockan 11 gick man fram till kassan, lugnt och sansat, och gick därifrån någon minut senare med biljetter till nästa års kanske största musikhändelse i Göteborg. Edwin Arrenäs, 17, var på plats klockan 6 och tror att många kan ha missat var någonstans biljetterna skulle släppas.

– Vi trodde fram tills typ klockan 2 inatt att biljettsläppet skulle vara på Scandinavium som vanligt. De renoverar ju där, men många kan ha missat det. Plus att vi är mitt i semestertider nu, så folk kanske inte tar sig ut för att köpa biljetterna hos en återförsäljare utan väljer att försöka hemma framför datorn. Själva har vi flera gånger upplevt strul när vi ska köpa biljetter på Ticketmasters hemsida, då det bara buffrar och inget händer, så nu har vi börjat köpa biljetter så här istället, säger han.

Edwin och hans vänner har heller aldrig bevittnat Ed Sheeran live, men tror starkt på att han är så pass stor i Sverige att han enkelt säljer ut ett Ullevi och ett Friends.

– Jag räknar med samma känsla som Coldplay som vi såg för ett par veckor sedan. Det var helt lyriskt. Han sålde ju slut Wembley tre kvällar i rad, så nog borde han väl kunna sälja ut Ullevi?

Nya biljettregler

För första gången i Sverige, i alla fall på en stor arenaspelning, blir biljetterna personliga. Detta för att förebygga svarthandeln och andrahandsbiljetter som säljs till ockerpriser. De nya reglerna innebär att besökarens namn, i stället för köparens namn, måste stå på biljetterna. Man måste även kunna styrka sin identitet vid insläpp. Lars Arrenäs, en av biljettköparna i dag, tror på de strikta ändringarna.

– Det verkar jättebra. Det känns mer rättvist och kanske kan det också underlätta kaoset som brukar vara vid den här typen av biljettsläpp, säger han.

Läs mer: Ticketmaster inför personliga biljetter till Ullevikonsert

Läs mer: Därför fyller Ed Sheeran Ullevi

Läs mer: Så undviker du biljettbedragare