David Ritschard ställer in resten av årets spelningar

Efter kollapsen i ”Allsång på Skansen” ställer David Ritschard in resten av sina spelningar 2023. Artisten kommer att pausa turnerandet året ut, meddelar hans presskontakt.

ANNONS

David Ritschard kommer inte att genomföra sina två planerade spelningar på Mosebacke i Stockholm den 2 och 3 september, något som Aftonbladet var först med att rapportera.

”Efter några dagars vila har beslut tagits att David Ritschard ställer in sina spelningar på Mosebacke i Stockholm 2 och 3 september, och även kommer pausa sitt turnerande året ut”, skriver Ritschards presskontakt Ebba Lindqvist i ett mejl.

Förutom Mosebacke-gigen var Ritschard också aktuell som förband till Lars Winnerbäck under dennes arenaturné i höst. Vem som nu ska värma upp inför Winnerbäcks 15 konserter är oklart.

Det var i säsongsavslutningen av ”Allsång på Skansen” i tisdags som artisten, som just framfört sin ”Duplantis blues”, föll ihop på scenen när det var dags för allsång till ”Jag hade en gång en båt”. Ritschard fick bäras ut på bår medan programmet fortsatte. Efter några minuter kunde programledare Pernilla Wahlgren meddela för tv-tittare och publik att han var ”uppe på benen” igen bakom scen.

ANNONS

Ställde in på Liseberg

”Tror ingen tidigare havererat 2 ggr i puplic service inom loppet av ett svenskt halvår men mår under omständigheterna bra. Tack & förlåt”, skrev Ritschard ett par dagar senare på Instagram.

I helgen meddelade dock den hyllade countryartisten att hans planerade spelningar i Danmark och på Liseberg den 1 september ställs in.

– Tyvärr är läget lite mer blues än Duplantis för närvarande. Det svartna totalt igen och har dråpligt nog hittills bara skett i TV, sa Ritschard i ett uttalande som GP tog del av.

Ritschard har tidigare kollapsat i programmet ”Jills veranda”. Enligt honom och den läkare som tog hand om honom var anledningen till att han föll ihop på Skansen uttorkning och blodtrycksfall.

Ritschard: ”Tar fullt ansvar”

GP:s Johan Lindqvist kritiserade tidigt SVT för att ens ha släppt upp Ritschard på allsångsscenen. ”SVT:s personal på plats skulle verkligen ha haft bättre koll. Det är deras ansvar att ta hand om och checka av sina artister”, skriver han i en uppmärksammad krönika.

– Mycket kan hända i direktsändning och det hanterades väldigt professionellt, svarade SVT:s vd Hanna Stjärne i en intervju med TT.

Ritschard själv sa också i sitt uttalande att han själv tar fullt ansvar för sitt beslut att vara med i ”Allsång på Skansen”.

ANNONS

– Jag är en 34-årig någorlunda vuxen man som bara vill klargöra en sak, det är inte ribban som är för hög det är jag som varit för låg, men valde att göra allsången ändå och det tar jag fullt ansvar för.

Biljetterna till konserterna på Mosebacke kommer att återbetalas.

LÄS MER:David Ritschard skulle aldrig ha släppts upp på Allsångsscenen

LÄS MER:David Ritschard kollapsade under ”Allsången”

LÄS MER:SVT:s vd om kollapsen: Sköttes professionellt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS