David Ritschard om sitt mående och kollapserna i SVT

David Ritschard föll ihop på scenen under ”Allsång på Skansen”. Han hoppas på revansch i början av september, men först måste han vila.
– Det är inte ribban som är för hög, det är jag som varit för låg, skriver han i ett uttalande där berättar mer om sitt mående.

ANNONS

I tisdags ramlade artisten David Ritschard till allas förskräckelse ihop och fick bäras ut från scenen på bår under sitt liveuppträdande i ”Allsång på Skansen”.

– Det svartna totalt igen och har dråpligt nog hittills bara skett i TV, skriver David Ritschard i ett uttalande som GP tagit del av, och fortsätter:

– Har förmodligen snarare ett radiovänligt ansikte, men vanliga konserter är nog det jag egentligen passar bäst för.

David Ritschard: ”Jag tar fullt ansvar”

I texten beskriver artisten sig som en 34-årig ”någorlunda vuxen man” som bara vill klargöra en sak:

– Det är inte ribban som är för hög det är jag som varit för låg, men valde att göra allsången ändå och det tar jag fullt ansvar för.

ANNONS

Sångarens uttalande i sin helhet:

”I sommar har gänget och jag gjort va som enligt utsago varit bland vårt bästa nånsin. Tyvärr är läget lite mer blues än Duplantis för närvarande.

Det svartna totalt igen och har dråpligt nog hittills bara skett i TV. Har förmodligen snarare ett radiovänligt ansikte, men vanliga konserter är nog det jag egentligen passar bäst för.

Jag är en 34-årig någorlunda vuxen man som bara vill klargöra en sak, det är inte ribban som är för hög det är jag som varit för låg, men valde att göra allsången ändå och det tar jag fullt ansvar för.

Enligt farbror doktorn svimma jag återigen av blodtrycksfall och uttorkning, mina värden ser återigen oförskämt goda ut, men jag rekommenderas ändå tas ur bruk åtminstone en vecka eller två.

Drömt om att spela på Skansen såväl som Tønder-festivalen sen jag var 13, men måste tyvärr ställa in hela Danmark nästa helg, samt även Liseberg helgen efter.

Men hoppas på revansch på hemmaplan 2 och 3 september Mosebacke, jag är som många redan vet ett underskattat höstlag och vedertagen gädda i vassen.

Vi ses snart igen.”

Orsaken till hans kollaps under ”Allsången på Skansen” var enligt honom själv, och den läkare som tog hand om honom, blodtrycksfall och uttorkning. Nu mår han bra igen, men är ordinerad vila. Eller som Ritschard själv uttrycker det rekommenderad att ”tas ur bruk åtminstone en vecka eller två.”

Det innebär att han tvingas hoppa över sina inplanerade spelningar i Danmark där han bland annat skulle ha uppträtt på Tønderfestivalen. Han kommer inte heller att framträda med Joel Alme på Liseberg 1 september som det var tänkt.

Hoppas på revansch på Mosebacke

Nu han hoppas på revansch på hemmaplan skriver han och syftar på sina spelningar på Mosebacke i Stockholm 2 och 3 september.

– Jag är som många redan vet ett underskattat höstlag och vedertagen gädda i vassen, avslutar Countryartisten som i mars också föll omkull i SVT:s ”JIlls veranda. Den gången vaknade han upp på sjukhus med dropp och ekg.

Sångarens livespelning på Pustervik i december gjorde GP:s Jonathan Bengtsson bekymrad. ”Låtarna säger: Arbeta inte ihjäl dig. Må inte dåligt. Sök hjälp. Kanske borde David Ritschard lyssna lite mer på vad han själv sjunger om.” skrev han redan då i sin recension.

GP:s musikredaktör Johan Lindqvist anser också i en krönika att David Ritschard aldrig borde ha släppts upp på Allsångsscenen.

ANNONS

LÄS MER:Håkan Hellström gästade popdrottningarna på scen

LÄS MER:Här överraskar Benjamin Ingrosso mamma Pernilla på ”Allsång på Skansen”

LÄS MER:David Ritschard skulle aldrig ha släppts upp på Allsångsscenen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS