David Lynch: "Slutar göra film"

Allting tyder på att David Lynch har regisserat sin sista spelfilm. I en intervju med Sydney Morning Herald säger Lynch att det helt enkelt inte är lönsamt längre.

ANNONS
|

Om två veckor är det premiär för den efterlängtade tredje säsongen av David Lynchs och Mark Frosts kultserie "Twin Peaks". Trots att de 18 avsnitten lär vara nog för att stilla Lynchfanatikernas abstinens så blir väntan för dem som hoppas på en ny långfilm signerad regissören desto längre, för att inte säga evig.

För David Lynch säger att han inte kommer att göra fler spelfilmer. Han anser att det inte längre lönar sig att försöka göra kvalitetsfilm, något som minskande biljettintäkter för smalare produktioner pekar på.

- Mycket har förändrats. Många fantastiska filmer säljer dåligt, medan andra filmer som går bra inte nödvändigtvis är den sortens projekt jag är intresserad av, säger Lynch.

ANNONS

På frågan om "Inland empire", från 2006, därmed är det sista tillägget i hans spelfilmskatalog svarar David Lynch ett bestämt "ja".

Den tredje säsongen av "Twin Peaks" visas på HBO Nordic från och med den 22 maj.

TT

Fakta: David Lynch

David Lynchs spelfilmer: "Eraserhead" (1977), "Elefantmannen" (1980), "Dune" (1984), "Blue velvet" (1986), "Wild at heart" (1990), "Twin Peaks: Fire walk with me" (1992), "Lost highway" (1997), "The straight story" (1999), "Mulholland Drive" (2001), "Inland empire" (2006)

ANNONS