Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

David Lindgren mötte hård kritik efter Melodifestivalens andra deltävling. "Det har varit många tyckare i tidningar, men jag är väldigt duktig på att inte läsa sådana där grejer", berättar han.

David Lindgren om kritiken: "Det var hårt"

David Lindgren möttes av tuff kritik efter sitt öppningsnummer i Melodifestivalen förra helgen. En kritiker skrev att han borde be om ursäkt till det svenska folket.

Magsjuka hotade David Lindgrens fysiskt krävande inledningsnummer under deltävlingen i Göteborg för en vecka sedan. Efter vitaminer och vätskeersättning var han dock på fötterna igen, och lyckades både utföra poledance och sjunga samtidigt.

Men efteråt fick David Lindgren hård kritik från bland annat Expressens krönikör Anders Nunstedt, som skrev att "såvida han inte tvingades utföra tramset under pistolhot är han skyldig svenska folket en ursäkt".

Vännerna stöttade

David Lindgren blev varse om kritiken dagen efteråt, när vänner började skriva till honom.

- ”Du var superbra, skit i vad recensenterna säger”, skrev de. Så jag fattar ju att det var folk som inte gillade det. Sådant är alltid tråkigt när man själv är nöjd. I söndags när jag var trött kände jag att det var hårt att ta in allt det här, men så är det när man är ensam, man får all kärlek och all kritik, säger David Lindgren.

- Folk sa också att jag höll på med en strippåle, men det är inte en strippåle, det är ett tränings- och dansverktyg. Att de säger så säger nog mer om dem än om oss, och hur lite de vet om den här grejen. Jag själv tycker att det blev skitsnyggt.

TT: Hur hanterar du kritiken?

- Det gäller bara att vara att vara hårdhudad. Det viktiga är att jag är nöjd med det jag gör. Jag tycker att vi har ett jättebra manus och varma program.

"Folk är trötta"

Melodifestivalen är inne på sin tredje vecka, och David Lindgren berättar att det märks på både honom och teamet.

- Folk är lite trötta, nyförälskelsen har lagt sig och man märker att man är mitt i jobbet. Men vi har väldigt kul, säger han.

TT: Hur få ni upp energin?

- Vi kramas mycket och ger varandra positiv feedback. Sedan äter vi mycket godsaker för att hålla uppe sockernivån.

Melodifestivalens tredje deltävling, som avgörs i Malmö, sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.