Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

David Lindgren om jobbet som Melloprogramledare

Sångaren och musikalartisten David Lindgren leder Melodifestivalen för andra året i rad. Men den här gången blir han ensam i rollen.

Det blir alltså David Lindgren som leder Melodifestivalen 2018, och guidar tittarna genom sex mellokvällar i SVT. Men den här gången får han klara sig utan kollegorna Clara Henry och Hasse Andersson.

– Det är en stor skillnad. Man saknar samarbetet, men det ger å andra sidan mer tid till att sitta och nöta in olika manus och shownummer, säger David Lindgren.

"Ville ställa mig på ett berg och skrika"

David Lindgren blev kontaktad av SVT redan i somras och han tvekade inte en sekund med sitt svar. Sedan dess har han fått jobba hårt med att hålla uppdraget hemligt.

– Det känns skönt att det äntligen blir officiellt. Jag ville ställa mig på ett berg och skrika ut det, säger han.

Förberedelserna inför tävlingen har redan inletts och David Lindgren säger att han känner sig ovanligt hemma i rollen som programledare.

– Det känns verkligen som att jag har hittat min plats. Det är en fantastisk möjlighet att få göra stora, roliga och spännande shownummer, säger han.

Nytt team med nya idéer

Den här gången har tävlingen fått en ny regissör i form av Sunil Munshi och till stora delar ett nytt team som står bakom produktionen, vilket kommer att innebära förändringar.

– Nya personer kommer med nya idéer så lite annorlunda blir det säkerligen. Sunil gillar nummer som kanske får en att tänka lite mer. Det känns spännande, säger David Lindgren.

Varför tror du att SVT och tittarna uppskattar dig?

– Jag älskar att showa, och det är det jag alltid har gjort. Jag tror kanske att det syns. Jag tror att människor kanske har lätt att ta till sig min humor. Sedan är jag förhoppningsvis rätt okonstlad och enkel att samarbeta med.

Vad är det bästa med Melodifestivalen?

– Det känns fantastiskt att få vara en del av något som sammanför så många människor och som engagerar så mycket. Alla verkar ju ha en åsikt om Melodifestivalen, även de som inte gillar den.

David Lindgren har även deltagit som artist i Melodifestivalen tre gånger, och gick till final 2016 med låten We are tomorrow.