Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

David Lindgren leder Melodifestivalen 2018

Hans schlagermedley och avväpnande humor gick hem. Enligt Aftonbladet leder David Lindgren Melodifestivalen även nästa år. Men hans sidekick stoppas av SVT.

Förra året leddes Sveriges mest populära tv-program Melodifestivalen av en trio bestående av David Lindgren, Clara Henry och Hasse Andersson. Tittarnas mottagande blev minst sagt blandat. Medan David Lindgren hyllades för sin insats blev framförallt Hasse Andersson kritiserad för att vara stel i sin programledarroll och sakna tajming, men även manusarbetet sågades efter ett antal halvlyckade sketcher.

Nu uppger Aftonbladet att David Lindgren återvänder som programledare för Melodifestivalen 2018.

– Han fick frågan i somras och han vill göra det, säger en anonym källa till Aftonbladet.

Däremot ska festivalgeneralen Christer Björkmans förslag på sidekick till David Lindgren ha stoppats av SVT. Enligt källor till tidningen ska den personen, en komiker och skådespelare, ha stoppats från att delta av SVT:s ledning. Aftonbladet skriver att personen i fråga inte anses "passa in i den strategi som SVT har för Melodifestivalens profil".

Varken SVT eller Christer Björkman vill ännu kommentera vem eller vilka som kommer att leda Melodifestivalen 2018.

– Vad vi har bestämt för Melodifestivalen 2018 kommer vi att gå ut med när allt är klart, skriver Melodifestivalens projektledare Anette Hellenius i ett sms till Aftonbladet.