Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Programledaren David Lindgren tillsammans med John Österlund, som spelar en yngre David Lindgren.

David Lindgren: "Ett kanonnummer"

David Lindgren gånger två. Det kommer Melodifestivalens tittare få se i kväll, när programledaren dansar med vad som ska föreställa honom själv som ung.

David Lindgrens öppningsnummer förra helgen i Göteborg, där han både dansade poledancing och nakenchockade, mötte stark kritik. I kväll blir det någonting helt annat, berättar han.

- Ni kommer att få se mindre av mig, rent kroppsmässigt.

Elvaåring dansar

Numret är musikalinspirerat och på scen gästas David Lindgren av elvaårige John Österlund, som spelar en yngre Lindgren.

- Det är ett nummer jag verkligen känner jättemycket för. Jag presenterar mig själv lite mer och vem jag är, sedan leder det in i ett musikalnummer där jag gör dans ihop med en ung version av mig själv, berättar David Lindgren.

Under programmets gång fortsätter elvaåringen att dyka upp och ge programledaren råd.

"Beyoncédans"

Även David Lindgrens sidekick kommer att visa upp nya sidor av sig själv. Under det första genrepet uppträdde glitterälskaren Fab Freddie tillsammans med dansare till tonerna av Beyoncé.

- Den här veckan har vi hittat ett nytt moment i programmet som känns jätteroligt. Han kommer att rocka den här veckan, säger David Lindgren om sin kollega.

- Jag tror det blir en riktig succé.

Melodifestivalen sänds klockan 20.00 i kväll på SVT1.