Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Inomhus blir det intimt, utomhus blir det mer energi och upptempo," säger Darin om att spela på sommaren. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Darin tar med sig hunden på turné

När Darin är på sommarturné är det självklart att spela "Ta mig tillbaka" – då blir det allsång och känslofylld publik. Bakom scenen väntar trogna följeslagaren Bamse.

Det var i samband med en hyllningsskiva för Ted Gärdestad och sin medverkan i tv-programmet "Så mycket bättre" som Darin Zanyar fick upp ögonen för att sjunga på svenska. Nu har han släppt två album på språket och är redo för sommarturné.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

TT: Vad är det speciella med sommarturnéer?

- Det är en stor skillnad mellan inomhusturnéer och sommarspelningar. Inomhus blir det mer intimt, utomhus blir det mer energi och upptempo. Jag vill att publiken ska dansa och sjunga på sommaren.

TT: Vad är ditt bästa turnéminne?

- När jag överraskade min mamma på Cirkus. Hon fyllde år och hela publiken ställde sig upp och sjöng min låt "Ja må du leva" åt henne. Hon blev helt chockad och började gråta.

TT: Och värsta?

- Sälen 2005. Allt gick fel: jag gjorde inte bra ifrån mig, jag sjöng falskt, råkade sparka iväg mickstativet, publiken var trög. Det var inte mitt "finest moment" om man säger så.

TT: Finns det någon låt som du alltid spelar?

- Jag gillar att köra "Ta mig tillbaka". Det är min personliga favoritlåt och jag tror att många kan relatera till texten, oavsett när man är född. Det bli mycket allsång och man ser att folk blir känslosamma.

TT: Vilken scen drömmer du om att få spela på?

- Det hade varit häftigt att spela i Globen någon gång. Jag har ju vuxit upp i Stockholm så det är den scenen som känns häftigast. Globen är Globen, det är mäktigt.

TT: Vad tar du alltid med dig ut på turné?

- Min lilla hund Bamse. Det är skönt att ha med honom som stöd, han tillför en bra stämning till hela crewet. Och medan jag spelar får han hänga backstage som en riktig superstar-dog med solbrillor.

TT: Vad är det sista du gör innan du kliver på scenen, förutom att gosa med Bamse?

- Jag brukar ställa mig bakom skynket som går ut till scenen och bara samla energi och fokusera. Jag försöker att inte tänka på någonting och bara vara i nuet.