Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dansk tidning totalsågar Springsteen

Danska Ekstrabladet sågar Springsteens konsert i Köpenhamn. "Bandet kunde lika gärna stannat i hotellbaren."

Det är Ekstrabladets recensent Thomas Treo som tar fram sågen när han recenserar onsdagens Springsteen-konsert på Parken. Visserligen handlar mycket av kritiken mot det usla ljudet, men Treo menar att det visst går att få till ett bra ljud i Parken, men att Springsteen snålat in på den extra tekniken som han menar behövs.

"Trots biljettintäkter på 30 miljoner kronor verkar inte Springsteen tycka sig har råd med förbättringar", skriver Treo och fortsätter:

"Kakafonin strider mot allt vad arbetarklasshjälten står för, som en folkets man som sätter en ära i att ge full valuta för pengarna."

Vidare menar Thomas Treo att Springsteen inte gett ut någon bra skiva sedan 1987 (Tunnel of love) men att det ändå var bra att han övergivit tanken om att spela sig igenom hela The River från 1980.

"Det finns ett inbyggt nederlag i att spela ett helt album för att framstå som relevant."

Recensenten passar också på att såga Springsteens band. "De hade lika gärna kunna stanna i hotellbaren, de två gitarristen hörs inte överhuvudtaget."

Thomas Treo avslutar:

"Det var undantagsvis nerv i Because the Night, men Springsteen prövade förgäves att få sin ballad The River att framstå som bevekande. Det var dock som att fria till kärestan på en sopstation och förvänta sig romantik i luften. Hopplöst."

Kollegan på tidningen Politiken var dock mer positiv och gav konserten fyra av sex möjliga i betyg.