Dansglädje på Packhuskajen

ANNONS
|

Det är danshelg i Göteborg och Streaplers som i år firar femtio år som dansband bygger upp sina instrument och förbereder kvällen.

- Vi gör allt sådant själva och är som en resande cirkus. Det tar en timme att packa upp och en timme att packa ner, berättar bandets trummis Ketil Granli.

Bakom scenen har de fått en provisorisk loge där de bland maskiner och damm byter om och fixar allt inför sitt framträdande.

- Det är klart det är slitsamt, men vi sover alltid på hotell och har enkelrum. Det kostar men det är det värt. Man slipper onödiga påfrestningar, säger Håkan Liljeblad.

ANNONS

Han är numera den enda som varit med sedan starten 1959. Brorsan Göran slutade precis, men hänger ändå med bandet lite då och då. Så även ikväll.

- Det har varit lite spekulationer att jag också ska lägga av men jag kör så länge det är roligt.

Drivkraften är att roa människor. Bjuda på bra musik att dansa till.

- Vi har ett motto i Streaplers och det är att man ska få med sig något hem efter att ha sett oss. Det kan vara en go låt eller en blick eller ett bemötande. Vi är entertainers på ett enkelt sätt.

22 spelningar är bokade i juli. Sommaren är den intensivaste tiden på året.

- Resten av året är det i snitt åtta-tio spelningar i månaden.

På torsdagskvällen i Göteborg är de först ut på scen. Redan klockan sju inleder de danshelgen.

- Alldeles för tidigt en sommarkväll i Göteborg, men vi måste sluta redan klockan elva. sådana är bestämmelserna, inte mycket att göra åt, konstaterar Håkan.

Men några par finns redan på plats för att dansa.

- Jag älskar Streaplers, utbrister Annikki Månsson som kommit till Packhuskajen med sin man Tony Carrick för att dansa och uppleva den glädje som medlemmarna i Streaplers precis berättat om.

ANNONS

ANNONS