Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel Claeson inför One Direction

Daniel Claeson på plats och snart redo att direktrapportera från Millennium Stadium i Cardiff.

Hej! Hur gick resan?

- Haha, vi ska inte prata om det. Snålheten bedrog som vanligt visheten och jag spenderade hela gårdagen, 11 timmar, på flygplan och bussar. Bussen från London Victoria till Cardiff tog över sex timmar men till slut kom jag fram.

Det bor 350 000 personer i Cardiff. Är de ute på stan?

- De var ute på stan redan i går kväll så vitt jag kunde se. Det är en häftig stadskärna i och med att Millennium Stadium, som tar 74 500 besökare, ligger mitt i stan. Alltså bokstavligen mitt i. Typ 100 meter från centralstationen. Så det kommer att bli ett väldigt drag i hela Cardiff i kväll, det kan jag lova. I går var vädret ljuvligt, 20 grader och sol sent på kvällen, men i dag känns det lite mer instabilt.

Hur märks det att 1D är på ingång?

- Jag har varit i kanske fem butiker i dag och alla har spelat One Directions Story of my life. Det gjorde dom för övrigt på frukosten i morse också. Och i går kväll fick jag agera guide för ett gäng italienska tjejer med sovsäck som skulle till Millennium Stadium och övernatta. De frågade var arenan ligger, jag skrattade och pekade och sa: där! Man ser den ganska tydligt om man säger så. Konserten i kväll är ju Europa-premiär och såklart utsåld och i morgon gör 1D en extrakonsert här i Cardiff men då är jag på väg hem.

Vad har du för förväntningar på kvällen?

- Jag förväntar mig någon slags statusuppdatering på var 1D står popularitetsmässigt efter Zayns avhopp. Är fansen fortfarande med dem eller är idolskapet på upphällningen? Showen är jag inte det minsta orolig för, den har dom kört ett tag nu i Asien, Sydafrika och Oceanien och den kommer att sitta som en smäck. Men eftersom så mycket av 1D:s popularitet bygger gemenskapen med och kärleken från publiken så får vi hoppas att de fortfarande har "det".

Vilken är den bästa låten 1D gjort?

- Steal my girl av de nya och Best song ever av de gamla. Grymma popdängor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.