Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel Claeson: Buren är verkligen väldigt trång

Hur går det till när svensk artistelit ska trängas in i en bur? GP frågade sin egen skribent, tillika P3:s musikproducent, Daniel Claeson, som roddat ihop årets artister i Musikhjälpen

Hur många artister medverkar i och utanför buren från måndag till söndag?

I nuläget tror jag vi räknat det till 51 stycken, men jag kan inte säga att det kommer att stanna där. Några kan tillkomma, några kanske droppar av på grund av snöstormar och grejer.  

 

Vilken tid har varit svårast att boka in musikframträdanden på – 07 på morgonen eller 15 på em?

07-tiden är ju ingen dröm direkt för den som ska sjunga, men samtidigt har det visat sig vara en tid som väldigt många lyssnar och tittar på tv-sändningen. Så det har egentligen inte varit några problem att hitta artister till den heller. 15.00 på eftermiddagen är ju typ förmiddag för de flesta artister så den funkar alltid.

  

Händer det att någon säger nej till att medverka – och i så fall varför?

Ingen säger egentligen nej för att de inte vill utan snarare för att de inte kan. Vissa är utomlands, andra har precis kommit hem från typ ett år på turné och vill vara med sin nyfödda bebis. Viljan hos artisterna när det gäller Musikhjälpen är mycket stor.  

 

Var sitter du själv under veckan – i bur eller utanför?

Buren är verkligen väldigt trång och den som inte har där att göra kommer inte att vara där. Någon enstaka gång är jag där, men för det mesta rör jag mig utanför buren och tar hand om artisterna när de kommer hit. Som tur är har jag i princip aldrig frusit i hela mitt liv, jag är som ett element, så jag kommer att klara mig. 

  

Hur mycket hoppas du att årets insamling lyckas dra ihop?

Oj, det finns en underförstådd tanke här om att man inte pratar om det för att inte jinxa något men jag får väl bryta det nu och säga att det vore skam om vi inte slår rekordet från förra året.  

Läs mer: Kodjo, Petter och Linnea leder Musikhjälpen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.