Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/22

Dags för Melodifestivalens tredje del

Under lördagskvällen var det dags för ytterligare två artister att ta sig vidare till final i årets Melodifestival. Det bjöds på en rejäl skräll då tävlingens äldsta deltagare någonsin gick vidare, Owe Thörnqvist.
 

Tredje deltävlingen och Växjö var platsen där artisterna skulle göra upp om en finalplats, eller en andra chans. Favorittippade Robin Bengtsson presenterades som "hjärtekrossaren" och kickade igång tävlingen. Inte nog med att Robin Bengtsson började numret i kulisserna. När han kom upp på scen gjorde han och dansarna sitt framträdande på ett löpband. Han var också den första av två som gick direkt vidare i final.

Men mest uppmärksamhet delades mellan de folkkära profilerna Owe Thörnqvist och programledaren Clara Henry.

Genom att vara den äldsta deltagaren någonsin gjorde 87-åringen ett bejublat nummer med en varmkorvgubbe och låda på magen. En tydlig parafras på "Varm korv boogie" från 1959, som många barn nynnat på i skolorna genom åren. Mot många odds gick Owe Thörnqvist direkt vidare till final.

I förra veckan fick programledaren David Lindgren tid att glänsa med ett intensivt mello-potpurri. Under kvällen i Växjö var det Clara Henrys tur att få synas lite extra och hon bjöd på ett feministiskt kampnummer tillsammans med Alcazar.

- I kväll sitter säkert hundra tusentals tjejer och kollar på Melodifestivalen. Då vill jag att ni lyssnar extra för den här är till er, sa Clara Henry på scen.

Genom att göra om Alcazars schlagerhit "Not a Sinner, Nor a Saint" från 2003 sjöng hon om att tjejer borde få respekt, lön för sitt jobb och "en schysst pension så småningom". Publiken tog emot det hela med ett enormt jubel.

Till andra chansen gick inga mindre än Anton Hagman och FO&O vidare som tävlar i "Andra chansen" i Linköping den 4 mars.