Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I början av turnén spelade Bruce Springsteen och E Street Band hela "The river"-albumet från början till slut. När han gästade Sverige senast spelade de en blandning av gamla och nya hits. Arkivbild.

Dags för Bossens extraspelning

Runt midsommar besökte Bruce Springsteen Sverige för att ge två konserter. Nu är han tillbaka för sin tredje och sista slutsålda Ullevi-spelning i sommar. Men nu när spelningen närmar sig släpper arrangören ytterligare några biljetter.

Att Bruce Springsteen älskar Sverige är ingen hemlighet. Att svenskar älskar Bossen är också ett välkänt faktum. I år resulterade det i att hans turné utökades med ännu ett speldatum på Nya Ullevi i Göteborg. Drygt en månad efter de två första spelningarna är han tillbaka.

- Först och främst är han en helt fantastisk liveartist och generationer av fans har upplevt detta under årtionden i Sverige. Detta gör att intresset aldrig dalar utan snarare växer för varje gång han kommer hit, säger Kristofer Åkesson, pressansvarig på Live Nation.

Hög lägstanivå

Lördagens konsert blir den 35:e i Sverige sedan den första spelningen 1975 på Konserthuset i Stockholm. När Springsteen spelar i Sverige är det ingen skräll om han får höga betyg. Kritikerna verkar snarare tävla om vem som uppskattar spelningarna mest. När Bruce Springsteen spelade här under midsommarhelgen fick båda konserterna positiva recensioner.

Under de första konserterna i USA spelade rockstjärnan det klassiska dubbelalbumet "The river" från början till slut för att fira dess 35-årsjubileum. Längre in i turnén har låtlistan blivit en blandning av gamla och nya hits.

Finns det någon chans att fler biljetter släpps?

- Nu när produktionen börjar ta plats på Ullevi så kan vi konstatera att vi kan släppa upp fler biljetter under fredag eftermiddag, säger Kristofer Åkesson.

Kommande album

Lördagens spelning på Ullevi kan bli den sista konserten på länge som Bruce Springsteen spelar på arenan tillsammans med E Street Band. "The river tour" började med några speldatum i USA för att Bossen och bandet skulle få lira lite tillsammans innan han släpper sitt kommande album.