Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Dags för Anders Svensson att mäta mästarkrafterna

Grupp två i Mästarnas mästare är på pappret ett getingbo av vinnarskallar. Men enligt Anders Svensson var det mys på hög nivå.

- Vi tog det som det kom. Vi satt och drack vin och skrattade sent på kvällarna, gick upp, åt frukost och sedan gick vi till tävlingarna, säger fotbollsspelaren Anders Svensson.

Ganska långt ifrån det totala fokus som Ingemar Stenmark visade upp när han var med. Å andra sidan har det sociala spelet och samtalen mellan deltagarna varit en minst lika viktig del av programmets framgångar.

Opererade knät bara ett år tidigare

Anders Svensson har själv följt flera säsonger och gillat det han sett.
- Som sportintresserad är det ju ett av de program som varit mest intressant att titta på. Favoriten? Det var nog när Peter Forsberg var med, han är en av mina absolut största idoler.

Han tvekade inte att tacka ja, trots att han hade opererat knät bara ett år tidigare och inte var helt fulltränad inför inspelningarna i höstas.
 -Å andra sidan har jag haft viss fördel av att det inte var så länge sedan som jag spelade på elitnivå. Det går snabbare att komma igen efter en skada då.

Prisar golfproffsets sociala kompetens

Mötet med de andra deltagarna på flygplatsen var lite nervöst, han kände bara fotbollskollegan Therese Sjögran sedan tidigare.
- Man vet ju inte vad det ska vara för inställning hos de andra. Men Helen Alfredsson är väldig social och framåt och slog bort allt det nervösa hos oss andra med sin sköna stil.
 

I teasern inför programmet tycks hon ha dig som driftkucku?
- Nej, det var bara jargong. Helen visste knappt vad jag hette, du vet kärt barn har många namn så jag måste ha varit väldigt omtyckt, haha, men det får ni se i programmet.

Ville inte göra bort sig

Han ångrar inte en sekund att han var med och intygar att gänget blev så sammansvetsat att de håller kontakten.
- Jag hade två förväntningar: Att inte göra bort mig helt och att ha väldigt roligt. Jag har gjort bort mig litegrand, men vi skrattade med varandra och jag hade så mycket roligare än jag trodde att jag skulle ha.
 

Men du måste väl ha vinnarskalle också?
- Jo, om det är något jag känner att jag kan vinna i, då kommer det fram. Efter förra året hade jag sett en gren som jag trodde jag kunde vinna, det var att man skulle springa och ta en flagga och jag är hyfsat explosiv. Och bollkänsla har jag.
 

Hur tänkte du inför att öppna upp och berätta personliga saker på tv?
- Det funkade bra. Det är ett seriöst program som inte är ute för att skapa rubriker.