Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Benjamin Ingrosso vann årets upplaga av Melodifestivalen – nu har det blivit dags att skicka in bidrag till nästa års tävling. Arkivbild.

Dags att skicka in låtar till Melodifestivalen

Nu är det dags för schlagerrävar och aspirerande artister att skicka in sina bidrag till årets Melodifestival.

Nytt för i år är att alla som är sugna på att tävla i Melodifestivalen skickar in sina bidrag via samma kanal – alltså skiljer man inte längre etablerade låtskrivares alster från oupptäcktas. Ändringen välkomnas av tävlingsproducenten Christer Björkman som beskriver det som en naturlig utveckling som speglar hur branschen ser ut.

- Det finns ingen mening med det där sidospåret för osignerade artister, de vi vill upptäcka de upptäcker vi ändå. En bra låt är en bra låt, säger Björkman.

Oupptäckta talanger hittar de nämligen ofta redan innan inskicket till Melodifestivalen öppnar, via internet.

Till dem som drömmer om att få en plats i festivalens startfält har Björkman två råd: våga vara tydlig och begränsa dig. Att skicka in alldeles för många låtar är ingen bra idé och inte heller att vara för spretig i sitt uttryck.

- Försök inte att göra en poprockschalgerlåt, för den kommer att hamna mellan stolarna. Man ska vara tydlig med vad det är man vill.

Sajten där man kan ladda upp sitt bidrag öppnar i dag klockan 09.00. Sista datum att söka till Melodifestivalen är den 17 september klockan 11.59.