Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Dagens Way out West-tips

I dag är det dags för festivalens andra dag av tre. Utbudet är stort och nog hade man behövt klona sig själv för att hinna med. GP:s reporter Jennifer Last ger fyra tips som bör spanas in under dagen och kvällen.

Alex & Sigge

Om man får chansen att bevittna dessa två grabbar live så ska man ju ta den. Trots att Mannheimer och Skäringer har gått om i antal lyssningar, är Alex & Sigge ändå veteranerna någonstans. Under drygt fem år har de levererat nästan 300 avsnitt. Ofta har de väldigt bra poänger och bjussar på ett och annat skratt. Hur livepoden på Way out West blir återstår att se, men dumt att missa! Höjden klockan 12.30.

The Square

Ja, självklart ska man passa på och se smygpremiären av Ruben Östlunds nya film. Under filmfestivalen i Cannes fick han det som klassas som filmvärldens finaste pris - Guldpalmen. The Square ska dessutom visas på den internationella filmfestivalen i Toronto. Följ Stockholms konstvärld, museet X-Royals och installationen The Square - den nya utställningen där en avlägsnad ruta ska skapa tillit. Den svenska premiären är den 25 augusti så ta tillfället i akt redan nu. Filmen visas i dag på Capitol klockan 13.30.

The XX

Jag undrar jag om det inte är höjdpunkten denna fredag ändå. The XX. Det går inte att gå på Way out West och inte se The XX, eller? Personligen tycker jag ju att det bästa de har gjort är ett intro (så bra att jag vill gråta när jag har det, ungefär), men med ett album nytt för i år blir det säkerligen fler riktigt bra låtar som dånar ut över Slottsskogen i kväll. Se The XX på Azalea klockan 21.20.

Sigrid

Norge är himla bra på att få fram kvinnliga, unga stjärnskott som verkar ha det här med artisteriet medfött. Sigrid är blotta 20 år men förmodligen redo att ta världen under sina vingar. Don't kill my vibe som släpptes i maj är absolut en hit. Visst är hon ny och så, enbart ett par singlar i bagaget, men det kan nog bli något stort av henne. Åk till Bananpiren i natt och se henne på Hondurasscenen klockan 02.15. Kom ihåg var du hörde det först.