Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Dag Finn uppträdde som Sha-Boom på SD:s festival

Sångaren i det gamla 80-talsbandet turnerar numera utan någon av de andra originalmedlemmarna.

Efter många avhopp genomfördes ändå Sverigedemokraternas festival i Sölvesborg i helgen. Den sista anonyma bokningen visade sig vara 80-talsbandet Sha-Boom.

LÄS MER: Jimmie Åkesson bokar sig själv till SD-festival

Bandet hade ett antal hits i slutet av 80-talet. I dag är det frontmannen Dag Finn som turnerar under namnet Sha-Boom, utan någon av de övriga originalmedlemmarna.

Dag Finn är annars känd för sin medverkan i dokusåpan Baren 2001 och att ha poserat naken i tidningen Okej. Under en kort solosatsning sommaren 1992 ersattes Finn i Sha-Boom av en då okänd Martin Stenmarck, som hann släppa två singlar med bandet.

Fick dödshot

Flera artister har hoppade av Sverigedemokraternas festival i Sölvesborg efter att de fått veta att partiet låg bakom evenemanget. Först ut var Jan Johansen, som menade att han inte haft en aning om att SD var arrangör när han bokades.

LÄS MER: Jan Johansen nobbar SD-festival

Därefter följde Black Ingvars, som efter avhoppet fick ta emot dödshot på mejl och sms.

LÄS MER: Rockbandet ställer in SD-spelning

- Vissa är riktigt äckliga. Det är dödshot och allt annat hemskt. Man blir förvånad, sa sångaren Magnus Tengby till GP tidigare i somras.

LÄS MER: Får hat och dödshot

The Boppers tog avstånd

Av de artister som sedan fanns kvar på schemat var flera anonymiserade bakom epitet som "stor svensk artist" och "ett av 80-talets största band". Den stora, svenska artisten visade sig vara Peter Jezewski som var med i The Boppers för 23 år sedan.
LÄS MER: Här är SD-festivalens hemliga artist

The Boppers gick snabbt ut och tog avstånd från SD och deras politik, och underströk att det var många år sedan Jezewski hoppade av bandet.