Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dada Lifes konserter är ofta energifyllda med annorlunda upptåg. "I Sverige har vi blivit uppfattade som något clowniga, men i grund och botten är vi extremt seriösa med det vi gör", säger Olle Cornéer.

Dada Life tar Dada Land till Sverige

Vanligtvis har Dada Life max en eller två spelningar i Sverige per år. I sommar har de fem spelningar i hemlandet. Härnäst väntar Karlstad och The Island Festival.

Dada Life är kända för sina energiska och ofta lekfulla spelningar som toppas med gigantiska kuddkrig och olika världsrekordförsök. Ett av dem, som Dada Life numera innehar, är flest människor utklädda till frukt.

- Vi förbereder så mycket vi kan i förväg. Men när vi går upp på scen så skiter vi i alla planer och bara kör. Det går aldrig riktigt som man tänkt sig, men det är också det som är roligt, säger Olle Cornéer som är ena halvan av duon Dada Life.

Global musikgenre

Cornéer har gjort musik tillsammans med Stefan Engblom sedan 2006. Till en början körde de mindre spelningar här och var, men med tiden har de blivit ett av de större namnen på dansscenen. I USA är de huvudakter på gigantiska festivaler som EDC i Las Vegas. Men för Olle Cornéer är kärnan fortfarande densamma.

- Dansmusik har alltid varit en global genre. Musiken har spridit sig över hela världen ända från att det var underground till att det nu är kommersiellt. Kärnan, att man samlas för att tappa bort sig själv och dansa, går tillbaka ända till 80-talet.

Ett eget Dada Land

Att dansa och glömma allt för en kväll är ofta synonymt med dansmusiken. Dada Life har däremot tagit uttrycket till en ny nivå. För några år sedan upprättade de sitt eget Dada Land, ett rike där allt är tillåtet.

- Vi håller på fullt allvar på och kollar var man kan få territorium och upprätta en egen stat. Just nu annekterar vi marken som festivalbesökarna står på för kvällen. Även om de tror att de är i Sverige är de i Dada Land när de är med oss. Just för den natten är allt tillåtet.

År präglade av sjukdomar

De senaste åren har varit intensiva för både Dada Life. Cornéer fick cancer och Engblom drabbades av komplikationer efter att han fått en del av sin tarm bortopererad. Under vissa perioder fick de turas om att göra spelningarna när den andra rehabiliterade sig eller genomgick en behandling.

- Om man ser tillbaka har det varit väldigt kaotiska år. Men som alltid när allvarliga saker händer börjar man utvärdera vad som är viktigt i livet. Det är också ett sätt att hitta tillbaka till glädjen.

På lördag är det dags för Dada Land att inta Karlstad. Vad som väntar där återstår att se. Som Cornéer säger kan vad som helst hända när duon väl går upp på scenen, oavsett hur mycket de har planerat.