Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sigrid Bensons "dödslyft" gick inte som planerat under genrepet. "Det handlar mycket om tajming och team work och jag tror att jag blev lite ivrig", säger sångerskan.

"Dödslyftet" kan ställa till det i Melodifestivalen

Melodifestivalens första genrep är avklarat, och bland orosmomenten inför lördagens direktsändning finns förkylningar, trolleritrick – och ett dödslyft. Men SVT:s Christer Björkman är lugn inför premiären.

På det stora hela flöt testkörningen av morgondagens deltävling i Karlstad på som den skulle. Men debutanten Sigrid Bernson är inte nöjd med "Dirty dancing"-lyftet som avslutar hennes nummer.

- Det gick ju inte så bra. Vi kom inte riktigt upp där så det var lite svajigt, men shit happens. Vi hoppas att vi har bättre tur i morgon.

"Var på millisekunden"

För att komma rätt i luften krävs enorm tajming, och Bernson berättar att hon blev lite för ivrig.

- Det är klart att det är ett orosmoment. Jag har planerat ett dödslyft i slutet som jag hoppas ska bli av. Det är min tänkta slutbild och jag vill inte att jag ska ligga över hans ansikte i något slags kravlande form.

Men det finns mer än lyft som kan gå fel i deltävlingen. Norska Kamferdrops håller på att återhämta sig från en jätteförkylning och måste också oroa sig för numrets trolleritrick. Publiken får bland annat se hur Tobbe Trollkarl trollar bort sångerskan, och även där är det viktigt att allting klaffar.

- Jag tror att det verkligen var på millisekunden nu. Allt måste bara sitta, säger hon.

Sjöng fel låttext

Edward Blom var nervös inför sitt framträdande, och råkade sjunga fel låttext.

- Det är så mycket på en gång, men jag fick till det så bra jag kan. Men det är en härlig publik med mycket kärlek, säger han och berättar att han tillråga på allt vakande upp med en enorm hosta under fredagsmorgonen.

Tävlingsproducenten Christer Björkman är däremot väldigt nöjd med genrepet.

- Vi kommer säker göra flera justeringar, men det är därför vi har ett genrep, för att man ska kunna finslipa.

- Vi kommer definitivt vara redo till i morgon, säger han.

Melodifestivalens första deltävling sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.