"Den svenska metal-publiken är gigantisk och helt fantastisk". I december kommer Kerry King och resten av Slayer till Göteborg.
"Den svenska metal-publiken är gigantisk och helt fantastisk". I december kommer Kerry King och resten av Slayer till Göteborg.

Döde Hanneman med på nya skivan

ANNONS
|

När Slayer i våras berättade att bandet skulle släppa nya albumet "Repentless" i september började förväntningarna bubbla i hårdrocksvärlden. Det har gått nästan sex år sedan amerikanerna släppte en skiva, men med tanke på den senaste tidens turbulens är det inte så konstigt.

2011 tvingades gitarristen Jeff Hanneman till en paus efter att ha drabbats av den ovanliga sjukdomen nekrotiserande fasciit, som i folkmun kallas för en "köttätande sjukdom". Två år senare sparkades trummisen Dave Lombardo efter interna bråk om pengar. Ett par månader senare avled Hanneman av leversikt.

"Vi behövde tid"

När TT träffar Kerry King är bandet på besök i Stockholm.

ANNONS

-Vi hade ingen aning hur vi skulle få det att fungera igen, hur vi skulle hitta tillbaka till dynamiken som funnits, säger han och lutar sig bakåt i den bruna skinnfåtöljen. -Vi behövde tid att smälta allt som hände. När vi kommit fram till att vi ville fortsätta gällde det att komma på hur.

Valet blev att plocka in Exodus-gitarristen Gary Holt och den tidigare Slayer-trummisen Paul Bostaph.

Låt av Hanneman

Trots att vi sitter inomhus behåller Kerry King sina svarta solglasögon på och vid bordet intill står en flaska Jägermeister och väntar. Han beskriver den nya skivan som "något alla Slayer-fans kommer att gilla".

-Den har känslan, tyngden, punken och självklart också thrashen. Dessutom har vi med en låt som Jeff skrev under arbetet med den förra plattan, säger han.

Kommer till Sverige

I sommar fortätter turnén i Nordamerika och till hösten är det Europa som gäller. Den 5 december spelar bandet i Lisebergshallen i Göteborg, en konsert som Kerry King ser fram emot mycket.

-Den svenska metal-publiken är gigantisk och helt fantastisk. Jag älskar den skandinaviska publiken. Dessutom finns det flera bra svenska band som det ska bli kul att få träffa igen, säger han.

Hur länge det dröjer till nästa Slayer-platta är än så länge oklart, men enligt King har bandet 6-8 låtar sparade från arbetet med "Repentless".

-De är inspelade med trummor, gitarr och bas - det enda som fattas är text och sång. Om det inte blir några ändringar hoppas jag att vi kan få dem klara när turnén är slut, säger han.

Aktuella med: Nya albumet "Repentless" som släpps 11 september.

Medlemmar: Tom Araya (sång, bas), Kerry King (gitarr), Paul Bostaph (trummor), Gary Holt (gitarr).

Tidigare album: "Show no mercy" (1983), "Hell awaits" (1985), "Reign in blood" (1986), "South of heaven" (1988), "Seasons in the abyss" (1990), "Divine intervention" (1994), "Diabolus in musica" (1998), "God hates us all" (2001), "Christ illusion" (2006), "World painted blood" (2009).

ANNONS