Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Då försökte Loreen visa brösten i Melodifestivalen

På lördag är Loreen aktuell i Melodifestivalen, och för fem år sen vann hon hela Eurovision Song Contest. Nu berättar stjärnan om sin mellanaktskupp 2015. – Det var inte planerat, säger hon till Aftonbladet.

År 2012 vann hon hela Eurovision Song Contest. Nu, fem år senare, är hon åter aktuell då hon på lördag deltar i Melodifestivalens sista deltävling i Skellefteå. Låten hon ställer upp med heter ”Statements”.

Och är det något Loreen älskar att göra så är det att utmana normer. Till Aftonbladet berättar hon nu att hon var nära att visa brösten i mellanakten 2015. Hon intog nämligen scenen, enbart klädd i byxor, när hon framförde låten ”Paper Light”.
- Det var inte planerat, säger Loreen och berättar att numret handlade om att ifrågasätta könsroller.

Försökte visa brösten

Idén kläckte hon samma dag som framträdandet skulle ske. Hon säger till Aftonbladet att hon undrade varför en kvinna inte skulle kunna gå halvnaken. På frågan om hon var orolig över att visa brösten svarar hon och skrattar:
- Tvärtom, jag försökte.

Loreen blev känd genom sin medverkan i Idol 2004. Hennes syster anmälde henne utan hennes vetskap – och hon antog utmaningen, trots att hon inte alls planerat det. Loreen kammade hem en fjärdeplats i tävlingen.

Jobbat i tv-branschen

Efter Idol jobbade Loreen bland annat för dåvarande tv-kanalen TV400. Hon var programledare i ”Lyssna” och har efter det arbetat som inslagningsproducent, redigerare och regissör för reality-showen ”Värsta pojkvänsakademin”. År 2011 återvände hon till musikbranschen och deltog i Melodifestivalen 2011 med låten ”My Heart is Refusing Me”. Loreen slogs där ut i Andra Chansen.

"Vi måste försöka ena alla"

Inför tävlingen på lördag känner hon ingen press, trots att hon redan vunnit tävlingen en gång.
- Jag har en intuition, jag vill säga något. Vi kreatörer behöver engagera oss nu med tanke på det som händer i Sverige och överallt. Vi måste försöka ena alla. Det är mycket splittringar med vi mot dem, berättar Loreen för Aftonbladet.

Nedan är mellanakten från 2015: