Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Då öppnar Jazzhusets ersättare

Efter månader av renovering är den legendariska lokalen på Erik Dahlbergsgatan redo. Nu öppnar Hoki moki och Bonito.

Helgen den 5 och 6 maj tog klubben Jazzhuset farväl. Då firades den av med olika DJ:s, bland annat Erik "Plåt-Erik" Sundfelt som jobbat där sedan han var 17 år.

– Man hade väldigt roligt. Och just då var Göteborg musikstaden nummer ett. Håkan Hellström, Broder Daniel och alla i det här gänget. Det var riktigt mäktigt, sa han i en intervju med GP.

Då öppnar de

Sedan dess har lokalen på Erik Dahlbergsgatan varit under renovering. Nu skriver Nöjesguiden att det är klart när de nya hyresgästerna, restaurangen Bonito och nattklubben Hoki moki, flyttar in. På fredag den 15 september smäller det.

– Just nu är det bara nervositet men det är bra nervositet. Jag känner att det ska bli skoj att bidra med något till Göteborg. Jag tänker på människor som jag som vill ha roligt – kan jag tillföra det till staden har jag gjort mitt jobb, säger Assia Dahir, ett av ansiktena bakom satsningarna, till Nöjesguiden.

"Förr var det mer att gästen var där för bandet"

Sebastian Kapocs, som även han ägare, tar öppningen med lugn. Till Nöjesguiden berättar han om sina förhoppningar och vad besökarna kan se fram emot.

– Det har hänt saker med klubbandet, speciellt då folk reser mycket. Ljudet och ljuset har blivit mer av än grej jämfört med tidigare. Förr var det mer att gästen var där för bandet, nu har bandet blivit en dj, så det adderar väldigt mycket till upplevelsen.