Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Därför vinner Ingrosso Let's Dance i kväll

För första gången gör två kvinnor upp i Let's dance-finalen. Det blir en knallhård kamp mellan dansbandsprinsessan Elisa Lindström och bloggdrottningen Bianca Ingrosso. Johanna Hagström sätter betyg på finalisterna.

ELISA LINDSTRÖM

Teknik: 5/5

Hon är stark, hon är smidig, hon är musikalisk. Och framför allt är hon van att repa, repa, repa. Det har lönat sig. Elisa Lindström har samlat på tior från juryn under säsongen och finalen lär inte bli något undantag.

Utstrålning: 3/5
Elisa har hela proffsutstrålningen hos någon med många turnémånader i kroppen. Möjligen kan hennes klämkäcka attityd och genomduktighet få henne att verka lite självgod. Sårbarhet är en viktig ingrediens i ett artisteri.

Danspartner: 3/5
Yvo Eussen är ny proffsdansare i Let's dance-familjen. Han är energifylld och proffsig och ger Elisa Lindström tekniskt svåra utmaningar. Men känns inte deras kemi lite ... kall? Det slår inte direkt gnistor om dem som par.

Musikval: 3/5
Elisa och Yvo kommer att göra rumba (Håll mitt hjärta hårt – Tommy Nilsson, Uno Svenningsson, Patrik Isaksson) och slowfox (My heart will go on –Céline Dion). Till showdansen blandar de Vår sista dans (BAO) och Donna Summers Last dance, idel säkra kort.

TOTALT: 14


BIANCA INGROSSO

Teknik: 3/5

Bianca Ingrosso har inte samma grundträning som konkurrenten och har brottats med dåligt självförtroende. Musikalitet och artistiskt uttryck finns där, men hon har tänkt för mycket och har haft svårt att ge sig hän. Det har dock lossnat rejält på slutet.

Utstrålning: 4/5
Familjen Wahlgren-Ingrosso är rätt störiga som kollektiv, men Bianca Ingrosso har visat på en skörhet som hon lyckats vända till sin styrka. Hon har gjort den så avgörande "resan" som behövs för att vinna tv-tittarnas gunst.

Danspartner: 4/5
Göteborgaren Alexander Svanberg är charmig och har tidigare fört både Lotta Engberg och Rebecca Stella Simonsson i tävlingen. Det är han som har fått Bianca Ingrosso att blomma ut, det märks att de gillar varandra.

Musikval: 4/5
Bianca och Alexander har gjort ett modernare val, med rumba till Bruno Mars It will rain och american smooth till Benjamin Ingrossos Fall in love. Showdansen görs till Big bang (Will.i.am), Apache - Jump on it (The Sugarhill Gang) och Crazy in love (Beyoncé). Kul!

TOTALT: 15