Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/7

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Därför simmar modellen naken med dödliga havsdjur

27-åriga Rava Ray från Tahiti simmar naken med hajar och giftiga stingrockor. Nu har bilderna på fotomodellen blivit kända världen över.

Den 27-åriga fotomodellen Rava Ray föddes på den lilla ön Moorea i Franska Polynesien och växte upp med dykning och närheten till det marina livet. Fotomodellen simmar ofta naken för att känna sig som ett med naturen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Instagram har hon över 62 000 följare som kan ta del av hennes nakendyk med hajar, stingrockor och andra undervattendjur. Hon berättar för Daily Mail Austrailia att i en perfekt värld skulle hon dyka naken varje dag.

- Att simma naken i vattnet är magiskt och får mig att känna mig tidlös, säger hon till tidningen. 

Några av de populäraste bilderna är när hon badar med hajar och stingrockor.

 

 

Stingrockan är känd för sina taggar som utsöndrar ett kraftigt gift som kan orsaka svindel, stora svullnader och kräkningar. Men det är inget modellen Rava Ray bryr sig om. I stället simmar hon naken med fiskarna och beskriver hur det känns som att bli en del av dessa varelser.

 

 

I hold all animals in high regard Photo: @smartshot_christian.coulombe Swimwear: @peaceofparadisecreations

Ett foto publicerat av RAVA (@ravaray)

 

Något som hyllas av en Rava Rays följare, men även har lett till skarp kritik på grund av risken att få ett giftigt stick. Den som blir stucken behöver oftast snabbt uppsöka sjukhus för vård, skriver India Times.

Och även om modellen anser att stingrockorna inte är det minsta farliga har hon blivit biten en gång, men ännu inte stucken. Händelsen beskriver hon som ett misstag, en olycka. "Jag tror inte på att ett djurs instinkt är att attackera en människa", säger hon till tidningen. 

 

 

I know, I know: Steve Irwin Photo: @smartshot_christian.coulombe

Ett foto publicerat av RAVA (@ravaray)

 

Efter att hela världen har fått ta del av modellens kelande och simturer med stingrockorna har hon fått smeknamnet "Drottningen av stingrockor".

Se när Rava Ray simmar med stingrockorna: