Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Därför åkte Carola taxi - i bara underkläderna

När Carola Häggkvist gästade Sveriges Radio kastade hon kläderna för att samla in pengar till Världens barn.

Under torsdagseftermiddagen gästade Carola Häggkvist Sveriges Radios program P4 Extra för att hjälpa till att samla in pengar till välgörenhetskampanjen Världens barn. Mitt under programmet tog sångerskan av sig kläderna framför programledaren Lotta Bromér och skänkte dem till Radiohjälpens insamling där de auktioneras ut. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Har satt på mig en av mina finaste klänningar, skor och väska - som jag hade på Polarpriset 2016 - för att auktionera ut det i radion för Världens barn och arbetet världen över", skriver Carola på Instagram. 

"Jag ska göra något busigt"

Hon berättar även att hon ska göra något "busigt".

"Jag går helt enkelt ut ur radiohuset barfota och i min underklänning (om inte Lotta får av mig den också, haha)", skriver Carola. 

Sagt och gjort. Efter programmets slut lämnade hon radiohuset i Stockholm i bara underklänning.

- Det är kallt, men det är det för många barn också. Jag brukar inte vara såhär tunnklädd, framför allt inte nu när man är över 50. Men jag vill göra det här för dem. Förkylningen är ju redan igång nu till hösten när man har barn i skolan, säger hon till Aftonbladet.

 

Vänner, på väg i taxi nu och är extra pirrig o nervös d jag tänkt på att göra något drastiskt, viktigt och busigt i P4 intervjun nu med Lotta Brome' för VÄRLDENS BARN!!! ❤️👍🏼❤️👍🏼❤️👍🏼❤️ Har satt på mig en av mina finaste klänningar, skor och väska - som jag hade på POLARPRISET -16 och auktionera ut nu i radion för engagemanget i VÄRLDENS BARN arbete världen över. Men inte bara nog med det - här kommer busigheten..hi hi Jag tänkte ta av mig klänningen och skorna och åka hem i underkläderna... i taxin, för det är precis SÅ MÅNGA BARN HAR DET PÅ JORD: inga kläder eller ens hela skor. Jag går helt enkelt ut ur Radiohuset barfota och i min underklänning. ( Om inte Lotta fått av mig den också.. ha ha! ) Vi får se vad som händer. Men att vara beredd på att ge av något som vi också har kärt och gillar till någon som behöver det mer än oss just nu - är inte bara befriande för oss själva men ger ringar på vattnet i hundrafalt och ibland tusenfalt.. Osjälviska och kärleksfulla gärningar är något vi människor behöver öva oss dagligen på. Hålla upp dörren, upplåta vår ålats till en äldre person, ge vår jacka till någon som fryser på gatan och lita på att vi kommer finna något hemma som värmer el av någon annan som ger till oss i sin tur. Har varit med om det flera ggr då ingen vetat om mina handlingar. Att ge i det fördolda är bra och något att uppmuntra. Och MÅNGA gör det i Sverige!! ❤️ Med denna 'i ljuset' så att säga vill jag uppmuntra oss alla och fler i vårt land att bli generösa mot varandra, oavsett hur mkt el lite vi har. Gud ser till hjärtat!

Ett foto publicerat av Carola Häggkvist (@carolaofficiell)

 

I skrivande stund har Carola Häggkvist klänning 222 bud var av ledande ligger på 10 600 kronor.

"Jag vill uppmuntra oss alla och fler i vårt land att bli generösa mot varandra, oavsett hur mycket eller lite vi har", hälsar Carola på Instagram.