Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Delar av Cortex, Gert Svensson, Freddie Wadling och till höger Uno Wall, vid förra årets Record store day på Bengans. Bild: Kai Martin

Cortextrummisen Uno Wall död - blev 66 år gammal

Uno Wall, trummis och originalmedlem i de mytomspunna göteborgsbanden Liket lever och Cortex, har avlidit. - Det är ledsamt. Uno var en väldigt snäll person och en egensinnig trummis, säger Adam Wladis, som spelat ihop med Uno Wall.

I våras dog Freddie Wadling, sångare och förgrundsfigur i Liket lever och Cortex. I veckan avled även Uno Wall, som spelat med Freddie Wadling i de båda legendariska punkbanden.

- Jag fick beskedet i går kväll. Det är ledsamt. Uno var en viktig del av Göteborgs musikscen, säger Adam Wladis, som själv klev in och repade med Uno Wall i samband med Cortex planerade återförening förra året.

- Vi gjorde ett par spelningar ihop trots att Cortex återförening aldrig blev av, något som jag vet att Uno tog rätt hårt.

När hade ni kontakt senast?

- Vi pratades vid i telefon så sent som i förra veckan. Då hade han besökt Freddies grav och var lite skakad av det och ville snacka en stund.

Adam Wladis beskriver Uno Wall som lite busig, en "riktig göteborgsvitsare".

- Uno var supersnäll och han älskade verkligen att spela musik. Det betydde mycket för honom att få spela.

Även musikern och journalisten Kai Martin minns Uno Wall med värme.

- Våra vägar korsades redan 1978 och sedan dess kände vi varandra. Uno satte stort avtryck i musikgöteborg bara genom att vara medlem i band som Liket lever och Cortex.  

Uno Wall medverkade på Cortex debutalbum från 1981 Spinal Injuries som hamnade på plats 31 när musikmagasinet Sonic rankade de 100 bästa svenska albumen.

Uno Wall blev 66 år.