Coachella satsar extra för att bli säkrare och mer inkluderande. Arkivbild.
Coachella satsar extra för att bli säkrare och mer inkluderande. Arkivbild.

Coachella blir mer inkluderande

Coachella satsar på att förebygga övergrepp och trakasserier och på att bli mer inkluderande. Ett nytt projekt ska göra alla hippa amerikaners favoritfestival säkrare.

ANNONS
|

Med det nya initiativet "Every one" vill Coachellas ledning ta ytterligare kliv mot en bättre festival för alla.

"Vi uppmanar oss själva att bli bättre och bättre. Vi tar medvetna steg för en festivalkultur som är säker och inkluderande för alla. Personer med alla könsidentiteter, sexuella läggningar, raser, religioner, åldrar och förmågor är välkomna på Coachella", skriver festivalen på sin hemsida.

Bland annat har man utbildat extra säkerhetspersonal och särskilda rådgivare. Personalen ska bland annat finnas tillgänglig i speciella tält, dit man kan dra sig undan för extra stöd eller för att komma undan lite. Den som bryter mot festivalens regler avlägsnas omedelbart och polisanmäls om det behövs.

ANNONS

"Coachella tolererar inga former av trakasserier, oavsett om de är sexuella, fysiska eller verbala", skriver festivalen.

För första gången ska det heller inte bara finnas toaletter för män och kvinnor, utan även könsneutrala. Man satsar även ytterligare på tillgänglighet för funktionshindrade.

Coachella äger rum i södra Kalifornien den 12–14 april och 19–21 april. Bland dragplåstren finns Childish Gambino, Tame Impala, Ariana Grande, Solange och Janelle Monáe.

TT

Fakta: Coachella

Hålls årligen i Indio i Kalifornien sedan 1999.

Förutom musik satsar Coachella på konst och är en av världens mest lönsamma festivaler.

Den första festivalen besöktes av 25000 personer, 2017 var publiksiffran 250000.

ANNONS