Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anderson Cooper är den programledare amerikaner har störst förtroende för, enligt en mätning. Arkivbild.

CNN-programledare har högst förtroende

CNN-programledaren Anderson Cooper är den nyhetspresentatör som åtnjuter högst förtroende bland amerikanska nyhetskonsumenter, enligt en undersökning av Hollywood Reporter.

Tusen nyhetskonsumenter, där hälften stödde Clinton och hälften stödde Trump i presidentvalet, fick värdera nyhetsankare med olika nyckelord. 42 procent beskrev Anderson Cooper som "smart" och 36 procent som "talangfull". Totalt hade 68 procent en fördelaktig bild av CNN-profilen.

Den programledare som i båda lägren i högst grad beskrevs som "orädd" var Megyn Kelly, tidigare programledare på Fox News som flera gånger under presidentvalskampanjen hamnade i skottgluggen för Trumps förolämpningar.

Bill O'Reilly har nyligen hamnat i blåsväder på grund av att Fox News betalat fem kvinnor som anklagat programledaren för sexuella trakasserier miljonsummor för att undvika att anklagelserna blir rättssak. Han upplevdes i hög utsträckning som "aggressiv" och av Clinton-supportrar även som "elak", en syn som inte delades i lika hög utsträckning av Trump-sympatisörer.